Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Sfaturi pentru organizarea cautarii unui job

Sfaturi pentru organizarea cautarii unui job

Sfaturi pentru organizarea cautarii unui job

Sfaturi pentru organizarea cautarii unui job

Pe langa apelarea la cunostinte, citirea anunturilor din ziare si de pe internet, candidaturile spontane, redactarea CV-ului si participarea la interviurile de angajare, este foarte important modul in care va organizati pentru cautarea unui job.


Cautarea unui loc de munca este un proces de lunga durata. Va prezentam cateva sfaturi utile si trucuri pentru organizarea in cautarea unui loc de munca, fara a pierde foarte mult timp.

Notati data aparitiei ofertelor de munca care va intereseaza, datele targurilor de job-uri sau evenimentelor care ar putea sa va ajute in demersul vostru. Planificati-va zilele in care sa va dedicati redactarii scrisorilor de intentie si CV-urilor, dar si programul disponibil pentru a participa la interviurile de angajare.

Foarte important in procesul de cautare a unui loc de munca este pregatirea candidaturii voastre. Personalizarea CV-ului si a scrisorii de intentie este un pas important pentru reusita voastra.

In momentul in care incepeti sa cautati un job trebuie sa stiti foarte bine ce va doriti. De cele mai multe ori candidatii ajung sa accepte un job care nu are nicio legatura cu pregatirea si cu domeniul de activitate dorit. Selectia job-urilor pentru care vreti sa va depuneti candidatura este foarte importanta in procesul de recrutare.

Alegeti job-urile care corespund nivelului vostru de experienta si formarii voastre. Aplicarea pentru job-uri care presupun un nivel de pregatire mai scazut sau mai ridicat ar putea sa reprezinte un punct slab pentru candidatura voastra.

In cazul in care ati trimis un CV si o scrisoare de intentie personalizata, salvati aceste documente in vederea imprimarii in cazul in care sunteti chemati la un interviu si este necesar sa aveti cu voi aceste documente.

In cazul in care nu va depuneti candidatura prin intermediul site-urilor de recrutare, incercati sa aflati numele persoanei responsabile cu recrutarea din cadrul companiei care va intereseaza si incercati sa-i adresati scrisoarea voastra de intentie.

Este foarte important sa fiti organizati in cautarea unui job si sa notati toate informatiile esentiale pentru fiecare job pentru care va depuneti candidatura.Mai multe despre "Sfaturi pentru organizarea cautarii unui job":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul: detalii care fac diferenta!

CV-ul vostru este cu siguranta elementul cel mai important in cautarea unui job. In consecinta, ar trebui sa fie transformat intr-o arma a procesului de recrutare.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania