Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

Deseori, CV-urile contin informatii care, fie nu sunt primordiale, si atunci incarca CV-ul fara rost, fie dezavantajeaza candidatul, si atunci sunt respinse de catre angajatori.
Pentru a evita aceasta situatie, va prezentam cateva informatii pe care nu trebuie sa le includeti in CV.

Un titlu banal
Intitularea CV-ului simplu "CV" sau "Curriculum Vitae" este inutila si nu va individualizeaza deloc. Optati pentru un titlu personalizat cu numele vostru si postul pentru care candidati sau domeniul/activitatea pe care o urmariti.

Informatii cu caracter foarte personal
Singurele informatii personale esentiale in CV sunt: numele si prenumele, adresa, contactul telefonic si e-mailul. Sexul, varsta si nationalitatea sunt optionale, insa starea civila, data nasterii sau orientarea religioasa sunt inutile.
De asemenea, aveti grija ca e-mailul vostru sa nu contina informatii ce va pot pune intr-o lumina proasta. Cea mai buna alegere este cea formata din prenume si nume.

Poze din vacanta
Fotografia personala nu este obligatorie in CV, prezenta acesteia fiind mentionata expres doar in cazul anumitor domenii de activitate (promoting, hostess, agentii modeling, etc.).
Daca vi se cere sa includeti o fotografie in CV, evitati-le pe cele din vacanta, sau pe cele impreuna cu familia si prietenii, pentru ca nu sunt pertinente si dau dovada de imaturitate.
Singurele fotografii acceptate in CV sunt cele decente, intr-un cadru profesional. Dorinta unui candidat de a miza pe aspectul fizic, atat in CV cat si la interviu, este privita de angajator ca un punct negativ si ca o lipsa de argumente profesionale pentru obtinerea postului respectiv.

Experientele inutile
Daca aveti o experienta profesionala de 5 ani, nu mai are rost sa includeti in CV si job-urile marunte din timpul facultatii. Concentrati-va asupra experientei cu adevarat importante si care are legatura directa cu postul pe care-l urmariti.

Pretentiile salariale
Salariul se discuta exclusiv la interviu, dupa ce candidatul a trecut de etapa selectiei CV-urilor. Mentionarea salariului dorit in CV nu creeaza o impresie buna angajatorului si prin urmare, riscati sa va reduceti sansele de a obtine un job!

Hobby-uri ciudate
Ultima rubrica din CV, destinata informatiilor diverse sau hobby-urilor, contine si cele mai multe perle ale candidatilor. Informatii de tipul "aptitudinea de a rezolva cubul rubic in 30 secunde" nu sunt deloc interesante pentru angajator.
Pastrati in CV rubrica "Hobby-uri" doar daca aveti cu adevarat un hobby interesant de dezvaluit, care poate reflecta o calitate personala interesanta pentru job-ul urmarit.

Pentru ca un CV sa fie cu adevarat apreciat de angajator, cuvintele cheie care trebuie sa-l descrie sunt "pertinenta informatiilor"!Mai multe despre "Ce informatii nu trebuie incluse in CV?":

Adresa de mail in CV

Adresa de mail in CV

Cand un angajator este interesat de profilul vostru, primul lucru care-l face este sa va contacteze, fie la telefon, fie pe mail. Atentie la adresa de mail folosita in CV!

» Citeste tot articolul

Cum optimizam titlul unui CV?

Cum optimizam titlul unui CV?

Titlul unui CV trebuie sa atraga atentia angajatorului si sa-l determine sa va citeasca candidatura. Invatati cum sa va vindeti in cateva cuvinte.

» Citeste tot articolul

Importanta hobby-urilor in CV

Importanta hobby-urilor in CV

Angajatorii sunt din ce in ce mai sensibili la informatiile despre petrecerea timpului liber al candidatilor, despre pasiunile lor.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania