Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » CV: Curriculum Vitae » CV-ul in franceza

CV-ul in franceza

CV-ul in franceza

CV-ul in franceza

Un model CV in limba franceza are anumite particularitati pe care e bine sa le luati in considerare pentru o candidatura reusita.

Atunci cand concepeti un CV intr-o limba straina, este foarte posibil ca destinatarul sa fie un nativ al limbii respective. De aceea, trebuie sa tineti cont de elementele specifice fiecarei limbi, pentru ca CV-ul vostru sa fie unul reusit, din toate punctele de vedere.

Pentru limba franceza, dimensiunea optima a unui model de CV este de o pagina. In cazul in care depasiti o pagina, notati in antet si/sau subsol numele, titlul paginii, precum si rubrica in curs. Prezentarea intr-un model de CV in franceza incepe cu prenumele si numele, de preferat scrise in stanga sus. Imediat sub nume, notati datele de contact (adresa, telefon, e-mail, etc). Nationalitatea, starea civila si data nasterii se pot regasi in coltul din dreapta sus, sau tot in stanga.

Titlul CV-ului se aliniaza centrat si poate contine numele vostru, in cazul in care candidatura este spontana. Daca stiti pentru ce post aplicati, puteti include in titlul CV-ului numele postului. In niciun caz, nu puneti titlul “CV”! Acest lucru se vede deja!

Pentru a optimiza lizibilitatea CV-ului, puteti opta pentru cateva rubrici mari:
educatie si formare / formation
experienta profesionala / expérience professsionnelle
cunostinte informatice si lingvistice / langues et outils informatiques
aptitudini si competente personale / centres d’intérêt  sau  hobby-uri / loisirs

In cadrul rubricii “formation” dintr-un model CV in franceza, indicati ultimele 2 nivele absolvite, numele institutiei intreg, precum si data obtinerii diplomei. De asemenea, dati echivalentul in franceza al diplomelor obtinute. Experienta profesionala in CV incepe cu descrierea job-ului celui mai recent, ce trebuie sa cuprinda titlul postului, activitatile, numele angajatorului si durata contractului de munca.

Pentru cunostintele lingvistice din CV, precizati nivelul limbii straine cunoscute: “très bon niveau“, “courant”, “moyen”, débutant“. In rubrica “Loisirs” din  CV, evitati activitatile banale, de genul: “lecture”, “cinema”, daca nu sunteti cu adevarat un impatimit al cartilor sau al filmelor.

Indiferent de limba in care redactati CV-ul, nu pierdeti din vedere aspectul, corectitudinea, concizia si claritatea frazelor! Atat forma cat si fondul sunt foarte importante pentru un CV reusit!Mai multe despre "CV-ul in franceza":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania