Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Burse » Burse Fulbright

Burse Fulbright

Burse Fulbright

Burse Fulbright

Fulbright, cel mai cunoscut si prestigios program de schimburi academice desfasurat de Statele Unite, este disponibil si in Romania. In continuare aveti mai multe informatii despre acest program de succes.


Bursele Fulbright sunt acordate pe baza acordului incheiat intre SUA si Romania in ceea ce priveste schimburile academice si stiintifice dintre cele doua tari incepute in 1961.

Exista cinci tipuri de burse disponibile pentru cetatenii romani:
-          bursa Fulbright Junior
-          bursa Fulbright Senior
-          bursa pentru Stiinta si Tehnologie
-          bursa Hubert H. Humphrey
-          programul Fulbright Schuman 

148.000 de studenti internationali au beneficiat de bursele Fulbright, recunoscute ca fiind unele din cele mai bune burse de merit din lume. In momentul de fata programul acorda peste 1.300 de burse in toate domeniile de studiu si are centre in peste 140 de tari.
Bursa este oferita pe un an, urmind ca o eventuala continuare a studiilor sa fie sustinuta de universitatea care i-a acceptat pe bursierii Fulbright. Bursa acopera costul drumului, taxele de studii, cheltuielile de trai, precum si asigurarea de sanatate. Pentru a obtine bursa, concurentii au participat la Concursul Fulbright. Cei mai buni dintre candidati au fost selectati in urma evaluarii unui dosar, dupa un interviu, si sustinerea mai multor teste. Juniorii au fost afiliati la universitatile americane in urma unor alte evaluari facute in SUA.
Programele Fulbright Junior sint destinate absolventilor de universitati pentru masterate, doctorate sau cercetare. Cei care au deja doctoratul pot beneficia de Programul Fulbright Senior.Mai multe despre "Burse Fulbright":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania