Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Viata de student » Burse » Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene

Tinerii care cunosc cel putin doua limbi straine si au o pregatire profesionala de exceptie pot candida pentru joburi in cadrul institutiilor europene, iar retributiile financiare sunt pe masura.

Un prim pas spre un job in cadrul institutiilor europene il reprezinta un stagiu de doua pana la cinci luni, pus la dispozitie de catre Comisia Europeana tuturor absolventilor de facultate din tarile membre UE si din cele aflate in curs de aderare. Este cel mai bun prilej pentru a cunoaste din interior sistemul si mecanismele de lucru!

Procedura de selectie are o durata mai scurta si cuprinde mai putine etape, concursurile pentru posturi cu caracter general vor fi organizate in cicluri anuale, iar testarea va fi bazata pe competente.

Fata de abilitatile si cunostintele profesionale specifice fiecarei pozitii, sunt evaluate urmatoarele competente de baza: capacitatea de a analiza si solutiona probleme, abilitatile de comunicare, capacitatea de a obtine calitate si rezultate, abilitatile de formare si dezvoltare, capacitatea de a prioritiza si organiza. Flexibilitatea si abilitatile de colaborare in echipa sunt atuuri extrem de importante la preselectia pentru un job in institutiile europene.

Participantii au posibilitatea de a fi informati in legatura cu rezultatele obtinute. Majoritatea candidatilor al caror nume figureaza pe o lista de rezerva sunt invitati sa sustina un interviu. La unele concursuri pot participa si studentii in an terminal, cu conditia ca data absolvirii sa se incadreze in perioada de desfasurare a concursului. Nu vor fi recrutati decat daca obtin diploma de absolvire.

Noua procedura de selectie cuprinde doua etape – un test de preselectie pe calculator, organizat in fiecare stat membru, si o etapa de evaluare, care se va desfasura la Bruxelles. Dintre calificarile necesare cerute se pot mentiona:

detinerea unei diplome care sa ateste ca ati urmat un ciclu complet de studii universitare;
cunoasterea la un nivel excelent a cel putin doua limbi de circulatie internationala, altele decat limba materna.

Daca acest lucru nu rezulta clar din diploma dumneavoastra (de exemplu, daca ati studiat stiinte economice, stiinte politice sau dreptul), este nevoie de „certificate“ (de exemplu, scrisori de la scoli sau de la angajatori) care sa ateste faptul ca detineti aceste competente.

Candidatii care trec examenele de recrutare pot fi recrutati direct sau sa ramana pe o lista de asteptare. Trecerea examenului nu reprezinta o garantie de angajare, ci doar o atestare a capacitatii de a putea face traduceri pentru UE.Mai multe despre "Primii pasi catre angajarea in institutiile europene":

Institutii ale Uniunii Europene care ofera stagii

Institutii ale Uniunii Europene care ofera stagii

Uniunea Europeana vine in ajutorul tinerilor cu oferte pentru stagii in cadrul institutiilor pe care le administreaza.

» Citeste tot articolul

Avantajele unei burse de studiu

Avantajele unei burse de studiu

O bursa de studiu este foarte importanta datorita experientei cumulate, a contactului cu un mediu de lucru diferit si a plusului pe care-l aduce CV-ului vostru.

» Citeste tot articolul

Burse de stat

Burse de stat

Statul roman incurajeaza specializarile in strainatate prin numeroase programe de burse disponibile pentru o paleta larga de domenii.

» Citeste tot articolul

Primii pasi catre angajarea in institutiile europene


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania