Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita

Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita

Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita

Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita

Trimiterea unui CV fara a fi insotit de o scrisoare de intentie trebuie evitata. Candidatul nu poate motiva in niciun fel lipsa acestui document din candidatura.

 

Pentru cei mai multi candidati redactarea scrisorii de intentie reprezinta o etapa foarte dificila. Aflandu-se in fata unei foi albe, fara a sti ce sa prezinte in scrisoarea de intentie si gandind ca foarte multi angajatori nici nu aloca timp pentru citirea scrisorii de intentie, pentru candidati va fi si mai dificil sa conceapa o scrisoare de intentie.

Nu trebuie sa fiti descurajati sau pesimisti in ceea ce priveste citirea scrisorii voastre de intentie de catre angajatori. Trebuie sa evidentiati principalele voastre obiective profesionale si sa acordati atentia necesara pentru a reusi sa redactati o scrisoare de intentie reusita.

Cand vorbim de scrisoarea de intentie, trebuie sa tineti cont ca nu vorbim de un SMS si trebuie sa aveti grija la greselile de ortografie, care atrag atentia cititorului. Cu toate ca foarte multe anunturi de angajare solicita si trimiterea unei scrisori de intentie, nu toti angajatorii aloca timp pentru citirea acesteia.

Este foarte cunoscut faptul ca redactarea scrisorii de intentie este un exercitiu dificil pentru fiecare candidat. Nu trebuie sa eliminati scrisoarea de intentie din candidatura voastra, deoarece exista anumite situatii cand angajatorii apreciaza trimiterea unei scrisori de intentie si o folosesc in momentul in care este nevoie.

Dupa cum stiti angajatorii aloca foarte putin timp pentru analiza fiecarei candidaturi. Cu toate aceastea, cele mai mici greseli pot fi observate foarte usor. Tinand cont de acest aspect trebuie sa acordati toata atentia necesara atat pentru redactarea CV-ului, cat si a scrisorii de intentie.

In functie de tipul job-ului, scrisoarea de intentie este importanta pentru angajatori deoarece ii ajuta sa identifice mai bine profilul candidatului. Cu toate aceastea, exista anumite job-uri pentru care scrisoarea de intentie nici nu este deschisa de angajatori. Vorbim aici despre job-uri in care abilitatile de exprimare sau creativitatea nu conteaza.

In cele mai multe cazuri, scrisoarea de intentie este citita doar dupa ce ati reusit sa impresionati angajatorul cu informatiile prezentate in CV sau in cazul in care angajatorul are nevoie de informatii suplimentare despre profilul vostru.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita":

Scrisoare de intentie online

Scrisoare de intentie online

Daca trebuie sa redactati o scrisoare de intentie, este bine sa alegeti un model de scrisoare de intentie online si sa-l adaptati profilului vostru.

» Citeste tot articolul

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

Va oferim cele mai utile 50 de sfaturi care sa va ajute sa redactati o scrisoare de intentie perfecta!

» Citeste tot articolul

Secretele unei scrisori de intentie

Secretele unei scrisori de intentie

Cu o scrisoare de intentie adecvata puteti sa profitati de oportunitatile oferite de piata muncii si puteti sa obtineti mult mai usor job-ul dorit.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: utila chiar daca nu este citita


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania