Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie

Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie

Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie

Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie

Un prim sfat pentru o candidatura reusita este sortarea cu atentie a abilitatilor prezentate in scrisoarea de intentie!


Cu siguranta aveti multe competente strategice pe care vreti sa le prezentati in scrisoarea de intentie, dar este foarte greu sa faceti o selectie deoarece vi se par la fel de importante sau foarte complementare. Cel mai bine este sa faceti totusi o selectie a acestora in functie de job-ul pentru care aplicati. Prezentati competentele cele mai relevante pentru job-ul respectiv si veti obtine o scrisoare de intentie concisa si eficienta.

Nu uitati de calitatile umane in scrisoarea de intentie
Subliniati in scrisoarea de intentie abilitatile si competentele voastre profesionale (hard skillls), insa nu treceti cu vederea peste calitatile voastre umane (soft skills). Cum CV-ul este responsabil cu prezentarea abilitatilor voastre profesionale, profitati de scrisoarea de intentie pentru a evidentia personalitatea voastra. Anumite companii si responsabili de recrutare puncteaza acest lucru.

Prezentati fapte concrete si exemple in scrisoarea de intentie
Printre cei mai mari dusmani ai scrisorii voastre de intentie sunt prezentarea anumitor fapte pentru care nu aveti dovezi sau afirmatiile care nu se bazeaza pe cifre. Nu este obligatoriu sa transformati scrisoarea de intentie intr-o inregistrare, dar, daca alegeti acest unghi de atac este esential sa argumentati concret ceea ce prezentati.

Personalizati primul paragraf din scrisoarea de intentie
Ca si in cazul unui roman, foarte multe persoane citesc doar primul paragraf al scrisorii de intentie. In cazul in care este neconvingator sau plictisitor, va fi destul de dificil sa starniti interesul angajatorului pentru a continua citirea scrisorii de intentie. Puneti toate sansele de partea voastra si incercati sa prezentati la inceputul scrisorii de intentie informatiile pe care le considerati cele mai strategice.

Apelati cumpatat la accentuarea informatiilor
Sublinierea vizuala a anumitor informatii din scrisoarea de intentie este importanta pentru angajator, insa nu este bine sa exagerati. Evitati folosirea mai multor forme de evidentiere in acelasi timp, pentru aceleasi informatii.

Piesa importanta in candidatura voastra, scrisoarea de intentie nu trebuie sa fie o copie a CV-ului!Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie":

Scrisoare de intentie online

Scrisoare de intentie online

Daca trebuie sa redactati o scrisoare de intentie, este bine sa alegeti un model de scrisoare de intentie online si sa-l adaptati profilului vostru.

» Citeste tot articolul

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

Va oferim cele mai utile 50 de sfaturi care sa va ajute sa redactati o scrisoare de intentie perfecta!

» Citeste tot articolul

Secretele unei scrisori de intentie

Secretele unei scrisori de intentie

Cu o scrisoare de intentie adecvata puteti sa profitati de oportunitatile oferite de piata muncii si puteti sa obtineti mult mai usor job-ul dorit.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: sfaturi cheie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania