Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Scrisoarea de intentie: reguli de baza

Scrisoarea de intentie: reguli de baza

Scrisoarea de intentie: reguli de baza

Scrisoarea de intentie: reguli de baza

Chiar daca este mai putin importanta decat CV-ul, scrisoarea de intentie este un document indispensabil pentru candidatura voastra.


Scrisoarea de intentie il ajuta pe angajator sa se decida daca isi doreste sa va cunoasca mai bine si sa va invite la un interviu de angajare. Pentru a nu reprezenta o pierdere de timp nici pentru voi, nici pentru angajator, este important sa respectati anumite reguli in momentul in care redactati o scrisoare de intentie.

Ati gasit un job care corespunde asteptarilor voastre? Nu va precipitati si nu va trimiteti candidatura inainte de a personaliza scrisoarea de intentie si CV-ul. Fara indoiala veti avea de pierdut si veti realiza ca ati irosit o oportunitate. In momentul in care redactati scrisoarea de intentie, analizati cu atentie informatiile pe care vreti sa le prezentati si competentele cheie.

Cei mai multi candidati trimit scrisori de intentie standard, fara nicio referire la companie sau la job. Pentru a aduce un plus candidaturii voastre, acordati o atentie deosebita personalizarii scrisorii de intentie. Este de preferat sa mergeti pe modelul standard al scrisorii de intentie si sa respectati rubricile “VOI, EU si NOI”.

Este inutil sa transformati scrisoarea de intentie intr-un roman si sa detaliati fiecare experienta profesionala. Angajatorii apreciaza scrisorile de intentie concise si sintetizate. De asemenea, dupa cum stiti deja, scrisoarea de intentie nu trebuie sa repete CV-ul.

Prezentarea in scrisoarea de intentie a unor experiente pe care nu le-ati avut, a unor diplome false sau a unor sarcini pe care nu le-ati indeplinit, ar fi riscanta pentru voi si candidatura voastra. Amintiti-va ca angajatorii vor descoperi aceste detalii in timpul interviului sau pe parcurs. Este important ca scrisoarea de intentie sa fie curata din punct de vedere etic.

In momentul in care incheiati scrisoarea de intentie, cel mai bine este sa folositi formulele de politete consacrate si cu siguranta nu veti da gres. De asemenea, in incheierea scrisorii de intentie puteti sa va exprimati dorinta a fi invitat la un interviu de angajare.

Dupa ce scrisoarea de intentie a fost redactata, alocati o perioada de timp pentru a revizui informatiile prezentate, ortografia si sintaxa.

Este important sa incercati sa nu folositi in scrisoarea de intentie fraze lungi sau exprimari greoaie si sa beneficiati de o parere a unei persoane din exterior in ceea ce priveste scrisoarea voastra de intentie.Mai multe despre "Scrisoarea de intentie: reguli de baza":

Scrisoare de intentie online

Scrisoare de intentie online

Daca trebuie sa redactati o scrisoare de intentie, este bine sa alegeti un model de scrisoare de intentie online si sa-l adaptati profilului vostru.

» Citeste tot articolul

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

50 de sfaturi pentru o scrisoare de intentie!

Va oferim cele mai utile 50 de sfaturi care sa va ajute sa redactati o scrisoare de intentie perfecta!

» Citeste tot articolul

Secretele unei scrisori de intentie

Secretele unei scrisori de intentie

Cu o scrisoare de intentie adecvata puteti sa profitati de oportunitatile oferite de piata muncii si puteti sa obtineti mult mai usor job-ul dorit.

» Citeste tot articolul

Scrisoarea de intentie: reguli de baza


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania