Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » Dupa interviu : scrisoarea de multumire

Dupa interviu : scrisoarea de multumire

Un pas important dupa interviu: scrisoarea de multumire

Dupa interviu : scrisoarea de multumire

Scrisoarea de multumire este o etapa importanta a procesului de recrutare, iar trimiterea acesteia poate face diferenta intre un simplu interviu si o oferta concreta de angajare. Totusi, cei mai multi candidati privesc cu reticenta aceasta abordare post interviu.

Concurenta acerba de pe piata muncii incurajeaza noi modalitati de a iesi in evidenta printre numerosii candidati aflati in cautare de job-uri. Daca tocmai ai sustinut un interviu in urma caruia ti-a crescut interesul pentru job-ul respectiv, este indicat sa trimiti o scrisoare de multumire prin intermediul careia sa confirmi acest lucru.

Pe langa faptul ca vei lasa impresia ca esti o persoana profesionista, aceasta abordare iti va permite sa compensezi eventualele minusuri din timpul interviului si sa adaugi informatii relevante care nu au fost aduse in discutie.

In cadrul procesului de recrutare este indicat sa te interesezi care sunt procedurile uzuale de follow-up ale companiei – cine te va contacta si prin ce modalitate. In cazul in care nu ai fost informat in legatura cu aceste detalii, scrisoarea de multumire poate fi un prilej bun de a obtine aceste informatii.

Scrisoarea de multumire ia de cele mai multe ori forma unui email adresat persoanei cu care ai sustinut interviul, asa ca retine numele acesteia si in cazul in care nu ati avut in prealabil o comunicare online, cere o carte de vizita. Trimite email-ul cat mai rapid posibil dupa finalizarea interviului sau, in cazul in care s-a specificat un termen limita de primire a unui raspuns din partea angajatorului, in ziua respectiva.

Email-ul de multumire ar trebui sa contina cateva paragrafe scurte prin care sa exprimi multumiri pentru timpul care ti-a fost acordat si, asa cum am mai mentionat, alte informatii concise care ar putea influenta pozitiv recruterul.

Nu uita sa incluzi datele tale complete de contact si asigura-te ca scrisoarea este situata in corpul email-ului, nu in atasament.

Poti trimite o scrisoare de multumire si in cazul in care ai primit un raspuns nefavorabil in urma unui interviu, avand in vedere ca este in interesul tau sa pastrezi o comunicare cu orice potential angajator, astfel incat sa fii luat in considerare in eventualitatea viitoarelor posturi disponibile in cadrul companiei

Un avantaj care nu trebuie trecut cu vederea, scrisoarea de multumire este un instrument la indemana oricui. Ai nevoie doar de cateva minute pentru a te asigura ca ai fost retinut de angajator si ca ti-ai sporit sansele de a fi luat in considerare pentru viitoare oferte.Mai multe despre "Dupa interviu : scrisoarea de multumire":

Scrisoare de multumire

Scrisoare de multumire

Gasiti aici un exemplu de scrisoare de multumire. Folositi acest model de scrisoare de multumire adaptat situatiei voastre.

» Citeste tot articolul

Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Interviul a decurs bine? Nu intrerupeti orice legatura cu angajatorul in asteptarea unui raspuns, ci ramaneti in continuare activi!

» Citeste tot articolul

Comportamentul dupa interviu

Comportamentul dupa interviu

Interviul de angajare este, fara indoiala, etapa cu cele mai intense emotii din intregul proces de recrutare.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania