Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Scrisoare de intentie » 5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie

5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie

5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie

5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie

Practicile moderne de recrutare ale angajatorilor ii fac pe candidati sa-si reconsidere candidatura si sa gaseasca cele mai bune metode pentru ca informatiile pe care le transmit pe internet sa fie citite.

In cazul candidaturilor trimise direct de pe e-mailul personal, candidatii au inceput sa renunte la scrisoarea de intentie atasata impreuna cu CV-ul. O varianta mai practica este de a o include direct in corpul e-mailului, pentru a creste sansele ca aceasta sa fie citita.

Preferinta pentru e-mailul de motivatie este justificata, avand in vedere ca angajatorii primesc zilnic sute de e-mailuri, iar orice metoda de a eficientiza candidatura si de a scurta timpul alocat acesteia este apreciata de angajatori.

Obiectivul unui e-mail de motivatie este sa-l determinati pe angajator sa se intereseze mai mult de profilul vostru si sa deschida CV-ul.
Pentru a reusi acest lucru, va prezentam 5 sfaturi utile pentru candidatura voastra.

1. Alegeti un subiect clar si precis
Pentru ca in urma anunturilor de angajare se primesc foarte multe mesaje, iar unii angajatori gestioneaza mai multe oferte de angajare simultan, este nevoie ca subiectul e-mailului transmis sa contina informatii utile cu privire la numele postului pentru care candidati si referinta acestuia, daca este mentionata.

2. Adoptati un stil specific e-mailurilor
Redactarea unui e-mail este diferita de cea a unei scrisori. Intr-o companie se prefera stilul simplu, clar si direct pentru transmiterea e-mailurilor. Este bine sa respectati acest stil si sa eliminati frazele lungi si intortocheate si formulele de politete invechite, care nu mai sunt proprii noilor mijloace de comunicare.

3. Interzis mesajelor telegrafice!
E-mailul de motivatie este prima impresie pe care o faceti angajatorului. Un mesaj laconic de tipul “Aveti atasat CV-ul meu” este foarte sec, chiar daca aveti un CV foarte bine elaborat. Angajatorul va judeca prin acest e-mail modul in care veti comunica cu viitorii colegi sau clienti.

4. Invatati sa va vindeti
De cele mai multe ori, angajatorii nu deschid documentele atasate e-mailului. Tineti cont de aceasta realitate si folositi-va de e-mail pentru a va motiva candidatura si pentru a-i atrage atentia din primele randuri, prin argumente puternice.

5. Atentie la adresele de e-mail
Daca adresa voastra personala face trimitere la anii de scoala, poate fi extravaganta pentru o candidatura. Desi multi vad acest element ca pe un simplu detaliu, este de preferat sa evitati sa trimiteti un CV de pe o adresa de tipul “supermario@yahoo.com”. Mai ales in cazul in care candidati pentru un job, adresa de e-mail cea mai utila este cea clasica, formata din nume si prenume.

Invatati din sfaturile noastre cum sa profitati de e-mailul de motivatie pentru a reusi sa va atingeti obiectivele!Mai multe despre "5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul

5 sfaturi pentru e-mailul de motivatie


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania