Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » O arma puternica la interviu : simtul umorului

O arma puternica la interviu : simtul umorului

O arma puternica la interviu : simtul umorului

O arma puternica la interviu : simtul umorului

Atunci cand te pregatesti pentru un interviu, probabil te gandesti ca trebuie sa te prezinti ca un adevarat profesionist, responsabil, serios, calificat pentru a obtine postul respectiv. Asa este ! Insa nu uita ca spontaneitatea ta, combinata cu un pic de umor te poate duce la obtinerea postului dorit.

Angajatorii cauta in timpul interviului posibili angajati cu personalitati sclipitoare, iar umorul subtil este o arma puternica atunci cand nu este fortat, ci vine spontan. Daca esti o persoana amuzanta, foloseste aceasta calitate in avantajul tau.

Umorul este probabil cea mai buna modalitate de destindere a atmosferei in oricare dintre situatiile in care esti pus. Acelasi lucru se intampla la interviu. Daca ai reusit sa il binedispui pe recrutor, jumatate din batalie este castigata. Umorul folosit trebuie sa fie inteligent si sa nu arate ca te straduiesti prea tare. Totodata, este important sa stii sa razi atunci cand recrutorul iti raspunde in aceeasi maniera.

Umorul poate fi eficient in cadrul unui interviu daca este folosit intr-un mod potrivit si in momentul potrivit. Atunci cand te prezinti la un interviu, probabil putin emotionat, o gluma spusa in momentul oportun poate schimba directia interviului in avantajul tau. Amuzamentul este o modalitate eficienta de a sparge gheata si de a apropia oamenii. In felul acesta ii permiti angajatorului sa te cunoasca mai bine si poti iesi din anonimat devenind o personalitate.
Asa cum CV-ul este o evidenta a experientei tale profesionale, umorul evidentiaza personalitatea ta. O calitate desavarsita, umorul creaza perspectiva, reduce stresul si destinde mediul de lucru.

Cu toate acestea nu exagera. Evita ironia, sarcasmul, nu face glume cu tente rasiste sau satirice la adresa cuiva. Este o mare diferenta intre a fi amuzant si a spune glume! Nu veni cu glumele pregatite de acasa si pastreaza fluxul conversational cat mai natural posibil.
Nu iti folosi umorul pentru a amuza recrutorii, ci pentru a-ti crea un avantaj fata de ceilalti candidati. O gluma neadecvata te poate costa pierderea oricarei sanse de a trece de interviu, mai ales daca recrutorul nu are simtul umorului.

In final relaxeaza-te si fii tu insuti, in felul acesta vei parea foarte natural atunci cand iti vei folosi simtul umorului pentru a-ti contura o altfel de imagine fata de ceilalti candidati.Mai multe despre "O arma puternica la interviu : simtul umorului":

Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!

Concedierea: cum abordati subiectul la interviu!

Cum justificam dificultatile profesionale la un interviu de angajare? Iata cateva sfaturi pentru a depasi acest moment.

» Citeste tot articolul

Interviul castigator

Interviul castigator

Interviul de angajare presupune o intalnire intre doua sau mai multe persoane care nu se cunosc, dar care trebuie sa se descopere intr-un timp relativ scurt.

» Citeste tot articolul

Interviul: cum sa ai o atitudine castigatoare!

Interviul: cum sa ai o atitudine castigatoare!

Codul vestimentar, jocurile de priviri, maniera in care stai, vorbesti sau te misti, cat si intrebarile capcana din timpul interviului de angajare sunt definitive pentru succesul vostru.

» Citeste tot articolul

O arma puternica la interviu : simtul umorului


InapoiSus
 

Va recomandam: O arma puternica la interviu : simtul umorului

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania