Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Studiile de piata – o abordare proaspata!

Studiile de piata – o abordare proaspata!

Studiile de piata – o abordare proaspata!

Studiile de piata – o abordare proaspata!

Studiile de piata devin o abordare din ce in ce mai necesara pentru companiile care doresc sa isi mentina clientii si sa fie puternici pe piata pe care activeaza.

Fie ca sunt la inceput de drum, fie ca au experienta considerabila in domeniul de activitate desfasurat, companiile au nevoie de studii de piata. Si nu numai executia studiilor de piata este importanta ci si insusirea rezultatelor obtinute in urma acestor studii de piata.

Cercetarea marketing este un tip de studiu de piata care cuprinde o analiza aprofundata a pietei si a actorilor existenti pe piata care influenteaza compania pentru care se face cercetarea.
Cercetarea de piata analizeaza toate aspectele care influenteaza modul de evolutie a pietei si care determina succesul unei companii. Strategiile care insotesc politica de produs trebuie adaptate tot in functie de ceea ce rezulta din studiile de piata.

Este o munca ce presupune capacitate de analiza, de identificare a elementelor de profunzime ale unui domeniu, multa organizare si atentie la informatiile transmise de respondenti sau de diferitele surse depinzand de cercetarea de piata.

Avand in vedere faptul ca studiile de piata sunt intr-o continua ascensiune lucrurile vor continua sa se dezvolte si sa se specializeze, de exemplu, se va acorda importanta cuvenita studiilor de satisfactie, in ceea ce priveste atat clientii cat si angajatii. Pe piata mai este suficient loc pentru specialisti in domeniul cercetarilor de piata deci, in cazul in care sunteti interesati de studiile de piata, va puteti considera indreptatiti sa va urmati obiectivele in acest sens.

Puteti incepe prin operare de interviuri pentru a va familiariza cu domeniul studiilor de piata, pentru ca apoi sa avansati la lucrurile care tin de conceperea chestionarelor, interpretarea rezultatelor, aspectele calitative ale cercetarii de piata.

Prin urmare, domeniul studiilor de piata si al cercetarilor de piata,  poate fi considerat unul foarte atractiv pentru voi, tinerii.

Daca va intereseaza o abordare proaspata si practica asupra acestui domeniu puteti consulta site-urile studii-piata.ro, studiu-de-piata.ro si cercetare-piata.ro.Mai multe despre "Studiile de piata – o abordare proaspata!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Studiile de piata – o abordare proaspata!

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania