Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sfaturi in vreme de criza

Sfaturi in vreme de criza

Sfaturi in vreme de criza

Sfaturi in vreme de criza

Lucrurile merg prost? Oferta de joburi este din ce in ce mai limitata? Ce puteti face in situatia asta ?


Indiferent in ce stadiu al studiilor sunteti, criza pietei de munca va afecteza si efectele sale se vor simti pe o perioada mai lunga de timp. Daca sunteti boboci nu va consolati cu ideea ca pana veti termina facultatea lucrurile se vor reaseza pentru ca actuala criza va afecta nu numai cantitatea de oameni care vor fi angajati ci si calitatea acestora. Acesta este unul dintre principalele efecte care va exista pe piata muncii. Atunci cand criza pietei de munca se va mai estompa si angajatorii vor reincepe sa angajeze acestia vor fi mai rigurosi in ceea ce priveste cerintele pe care le vor avea de la potentialii angajati. In plus, si dupa ce va avea loc angajarea cerintele nu vor scadea si va fi nevoie de o pregatire superioara celei anterioare perioadei de criza.

Fiti pregatiti! Rigurozitatea cu care se face alegerea trebuie sa fie si din partea voastra si trebuie sa implice o documentare ampla in legatura cu domeniul pe care il alegeti, companiile la care aplicati si joburile pentru care aplicati. Trebuie sa va faceti o idee despre ce inseamna munca in domeniul respectiv si cat de potriviti sunteti pentru asta. Candidatura voastra trebuie sa epuizeze toate metodele eficiente de reusita pentru a fi cat mai convingatoare si plina de substanta.

Informati-va! Este deja un truism faptul ca informatia este putere insa acest lucru nu scade din importanta pe care ar trebui sa o acordam mentinerii la curent cu ultimele evenimente. Cunoasterea tendintelor, specularea unor oportunitati se pot face numai daca sunteti conectati la informatiile de ultima ora.

Autodepasiti-va! Cautati sa fiti cat mai buni in domeniul care va intereseza, insa nu va limitati numai la un singur domeniu, incercati sa va formati o perspectiva multidimensionala prin activitatile in care va implicati si prin cunostintele pe care le acumulati.

Fiti optimisti! Atitudinea este un factor important in situatii de criza si contribuie semnificativ la modul in care infruntati problemele. Deci nu pierdeti niciodata din vedere jumatatea plina a paharului!

Parcursul lucrurilor in procesul de angajare este acelasi de pana acum insa diferenta esentiala o face implicarea necesara si perseverenta de care e nevoie pentru a reusi. Este esential sa aveti in vedere ca mai ales intr-un mediu in criza sau post-criza trebuie sa fiti capabili sa va faceti indispensabili la locul de munca pentru a va mentine pe pozitia pe care doriti si, implicit, pentru a putea evolua. Cunoasterea unor limbi straine, continua adaptare la schimbarile care apar si acumularea in mod constant de cunostinte noi, devin conditii absolut necesare pentru supravietuirea intr-un mediu din ce in ce mai competitiv.

Criza pietei de munca ne forteaza sa devenim mai exigenti si mai priceputi in tot ceea ce facem!Mai multe despre "Sfaturi in vreme de criza":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania