Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Marketingul personal

Marketingul personal

Marketingul personal

Marketingul personal

Produsul cel mai important al vostru sunteti chiar voi. Din acest motiv trebuie sa cunoasteti strategii de promovare a brandului personal.

Piata este formata din angajatori, colegi de serviciu si, de ce nu, chiar si prieteni. Produsul pe care il vindeti este format din abilitatile, talentele de care dispuneti si din potentialul pe care il aveti de exploatat.

Inainte de a aborda practica marketingului personal trebuie sa va fixati anumite obiective pe care sa le urmati in construirea strategiei voastre. Abordarea acestui proces necesita multa perseverenta si capacitate de adaptare care cu timpul se pot educa si insusi cu succes.

Primul pas in dezvoltarea marketingului personal sunt lucrurile pe care toata lumea le face instinctiv, anume relationarea, grija pentru imagine, intretinerea lucrurilor care ne avantajeaza si eliminarea celor care ne pun intr-o lumina proasta. Urmatorul pas care trebuie facut este constientizarea acestor actiuni si imbunatatirea metodelor de a ne modela imaginea. Acest lucru este facut prin ceea ce se numeste marketing personal.

Mediul de lucru este, de cele mai multe ori, cel care motiveaza in sensul cautarii celor mai bune strategii de marketing personal. Sa luam exemplul procesului de recrutare. CV-ul si scrisoarea de intentie sunt instrumente esentiale in promovarea voastra. Sfaturile pe care le gasiti pe recrutam.ro sunt foarte utile in acest sens pentru ca va furnizeaza informatiile necesare unor candidaturi reusite. La toate aceste lucruri voi trebuie sa adaugati relatiile pe care vi le-ati construit pentru a va asigura de atingerea surselor pe care le vizati. Odata ce aveti fixat domeniul in care va doriti sa lucrati si sa va dezvoltati, indreptati-va eforturile catre cunoasterea de persoane in acest domeniu pentru a pune in practica un marketing personal de succes.

Procesul de recrutare contine si interviul de angajare care solicita foarte mult abilitatile pe care le aveti de a va „vinde” cat mai bine. Aici sunt foarte utile obiceiurile pe care vi le-ati format in cadrul punerii in practica a tehnicilor de marketing personal. Practic trebuie sa stiti sa va prezentati cat mai bine in functie de job-ul pentru care va prezentati si de persoana care va intervieveaza. Asa cum marketingul traditional presupune cunoasterea publicului tinta, in acelasi mod, marketingul personal are nevoie de adaptarea la cerintele celor care au puterea de decizie.

Marketingul personal cumuleaza diverse instrumente si abilitati pe care trebuie sa le exploatati. Este un proces continuu care se modifica in functie de mediul in care va aflati si de metodele noi care apar sau pe care le descoperiti. Primii pasi in firma, prima specializare in strainatate, primul job de manager, primul MBA sunt doar cateva dintre situatiile care necesita prezenta unui „plan de marketing” pentru marketingul personal.

Nu exista retete ale reusitei insa atata timp cat exista principiile marketingului traditional, ele pot fi aplicate si marketingului care tine de fiecare dintre noi, marketingul personal.Mai multe despre "Marketingul personal":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania