Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Ce imagine avem in retelele de socializare?

Ce imagine avem in retelele de socializare?

Ce imagine avem in retelele de socializare?

Ce imagine avem in retelele de socializare?

Care este impactul retelelor de socializare asupra cautarii unui job? Pot fi vazute ca un atu sau mai degraba, ca un dezavantaj in procesul de recrutare?

Pentru a se metine in pas cu moda, firmele de recrutare se folosesc de resursele internetului pentru a gasi candidatii cei mai potriviti. Atunci cand profilul vostru este gasit pe diferite site-uri si retele de socializare, tineti cont de faptul ca prima impresie va influenta in mod decisiv obtinerea unui job.

De aceea, aveti grija ca angajatorul sa nu acceseze pe internet informatii personale despre voi, care ar putea dauna seriozitatii si debutului vostru profesional.

In ceea ce priveste gestionarea profilului pe retelele de socializare, ganditi-va mai intai la restrictionarea accesului si la crearea unui profil privat, vizibil doar prietenilor, pentru site-uri de tipul Facebook, Hi5, etc.

Avantajul necontestat al retelelor de socializare este acela de a permite sa va construiti o retea de contact. Acesta este si rolul retelelor de socializare profesionale Linkedin sau Viadeo, care asigura membrilor un profil profesional in raport cu competentele acestora.

Avand o imagine serioasa pe o retea de socializare de acest tip, veti seduce un angajator atat prin experienta profesionala pusa in valoare, cat si prin reactivitatea  de a utiliza in favoarea voastra toate aceste instrumente digitale, cu scopul de a va dezvolta cariera.

In plus, posibilitatea de a se inscrie si a participa activ in cadrul unor grupuri de discutii este un atu oferit de retelele de socializare, de care va puteti folosi pentru a va pune in valoare calitatile.

Nu uitati de actualizarea CV-ului, care va va permite sa va optimizati profilul pe internet! Un CV complet si actualizat va fi clasat mai bine pe site-uri si prin urmare, va fi vizualizat mai des.

A fi vizibil si activ pe retelele de socializare poate constitui un veritabil atu. Invatati sa profitati de ceea ce va propune internetul, fara a uita insa sa “ascundeti” de ochii angajatorului blog-ul, pozele din club, sau iesirile cu prietenii!Mai multe despre "Ce imagine avem in retelele de socializare?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania