Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Utilitatea interviului de plecare

Utilitatea interviului de plecare

Utilitatea interviului de plecare

Utilitatea interviului de plecare

V-ati decis sa demisionati si angajatorul va cere o intalnire, un interviu in care sa discutati despre hotararea voastra? Ce decideti, acceptati sau nu? Credeti ca doar angajatorul va avea de castigat in urma acestui interviu sau, de asemenea, va fi un avantaj si pentru voi?

Care sunt avantajele unui interviu de plecare in cazul in care va dati demisia?

Interviul de plecare va permite sa contribuiti la ameliorarea mediului de munca in cadrul companiei si sa lasati o impresie buna in companie. Cu toate ca este prea tarziu pentru voi, contributia voastra ar putea schimba in mod pozitiv situatia colegilor vostri. Nu ezitati sa propuneti chiar voi un interviu de plecare, in cazul in care acest lucru nu se practica in compania in care lucrati.

Oricare ar fi motivele pentru care v-ati da demisia, asigurati-va ca veti parasi compania in conditii bune. Chiar daca veti parasi compania din cauza unor conflicte, este important sa fiti constructivi in timpul interviului de plecare. Fiti sinceri si deschisi, dar aveti grija la cuvintele folosite pentru a nu parea agresivi. Este important sa faceti doar critici constructive.

Fiecare angajat al companiei este un contact important. Este posibil sa va intalniti cu vechiul sef intr-o alta companie sau poate veti dori sa va intoarceti in aceasta companie dupa cativa ani de experienta sau formare suplimentara.

De ce solicita angajatorul un interviu de plecare?

Interviul de plecare ofera angajatorului oportunitatea de a intelege mai bine motivele pentru care angajatii isi dau demisia. Ce le-a placut la job-ul respectiv si care sunt punctele care trebuie imbunatatite? Angajatorul presupune ca in momentul in care v-ati dat demisia, veti putea vorbi mai deschis despre companie, aducand mai multe sugestii pentru o imbunatatire reala.

Angajatorii pot obtine informatii utile din interviurile de plecare si le pot folosi pentru a dezvolta programe de formare eficiente. De asemenea, prin intermediul interviurilor de plecare angajatorii pot obtine informatii despre imbunatatirea procesului de recrutare si introducerea in companie a noilor angajati.

Un interviu de plecare poate reprezenta pentru angajator o ultima sansa de a convinge angajatii sa revina asupra deciziei de demisie.

Interviul de plecare permite companiilor si angajatilor nemultumiti o despartire in conditii bune sau chiar renuntarea la anumite decizii.Mai multe despre "Utilitatea interviului de plecare":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania