Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Testarea candidatilor

Testarea candidatilor

Testarea candidatilor

Testarea candidatilor

Jocuri de rol, simulari, scenarii, toate aceste instrumente sunt folosite de angajatori pentru a testa candidatii. Este foarte important sa cunoasteti cat mai multe reguli pentru aceste mijloace de testare.

Trebuie sa stiti ca CV-ul si scrisoarea de intentie nu sunt suficiente pentru a obtine un job. In ultimii ani foarte multi angajatori incearca sa evalueze candidatii in conditiile de la locul de munca vizat, pentru a putea observa mai bine aptitudinile si comportamentul lor.

Avand in vedere ca foarte multe companii colaboreaza cu agentii de recrutare, este posibil sa va intalniti cu aceleasi jocuri sau teste de mai multe ori. In functie de modul de organizare, de exprimare, de a se impune intr-un grup, de a conduce sau negocia, cat si in functie de aptitudinile si competentele pe care un angajator incearca sa le evalueze, candidatul se poate confrunta cu mai multe situatii: individuale, fata in fata, de grup, etc.

- In primul caz, individual, candidatul este pus intr-o situatie prin care se incearca observarea reactiilor si a modului in care gestioneaza timpul alocat. Pot fi unul sau mai multe obiective care trebuie gestionate.

- In al doilea caz, fata in fata, se pune accent pe jocurile de rol care sunt utilizate pentru a pune candidatul intr-o situatie de negociere sau pentru a gestiona un conflict. In aceste cazuri, sunteti pusi fata in fata cu un alt candidat sau cu o alta persoana care trebuie sa va raspunda la replici. Obiectivul este de a observa capacitatea de a asculta si de a comunica, de a lua decizii, dar mai ales de a argumenta si convinge.

- In cel de-al treilea caz, cel al situatiilor de grup, un grup de candidati trebuie sa dezbata o problema si trebuie sa ofere o solutie. Scopul acestui tip de exercitiu este fie de a angaja un singur candidat, pentru un post, fie de a constitui o echipa alegand cel mai bun profil. Foarte multi angajatori sunt de parere ca acest exercitiu este cel mai interesant pentru a evalua calitatile candidatilor.

Cu toate ca aceste exercitii pun de multe ori in situatii problematice candidatii, pentru a reusi trebuie sa fiti voi insiva, sa ascultati si sa interveniti numai la momentul potrivit si sa tineti cont de sfaturile angajatorilor.Mai multe despre "Testarea candidatilor":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania