Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Tendintele de pe piata muncii

Tendintele de pe piata muncii

Tendintele de pe piata muncii

Tendintele de pe piata muncii

Recrutarea a devenit o reala problema si in Romania, tot mai multe sectoare pun un accent foarte mare pe aceasta.


Tendintele de pe piata muncii din 2007, cum ar fi atragerea talentelor si cresterea salariilor se mentin si in 2008. Odata cu aceste schimbari angajatorii vor fi nevoiti sa-si modifice si pachetele salariale.

Cea mai mare oferta de locuri de munca inregistrata anul trecut la Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca (ANOFM) vine din administratia publica, urmata de sanatate si asistenta sociala. Cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in activitatile din industria extractiva si energie electrica, termica, gaze si apa.

Pe activitati economice, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante, in trimestru I 2008, s-au inregistratin administratie publica si aparare (6,78%) si sanatate si asistenta sociala (6,00%). Se previzioneaza ca pentru trimestrul III al anului 2008, constructiile vor fi principalul sector in ceea ce priveste recrutarea de personal (cu un procent de previziune de 50%), urmate de agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit (cu un procent de 47%), finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri (32%) si industria prelucratoare (31%) iar profesiile cele mai cautate de catre angajatori in cursul anului 2008 vor fi, cele de inginer, contabil, economist, specialist in vanzari si marketing sau IT.

Chiar daca nu se afla printre primele sectoare in ceea ce priveste recrutarea de personal in aceasta perioada, retailul nu trebuie uitat deoarece la sfarsitul anului trecut s-a aflat in topul sectoarelor care au oferit un numar foarte mare de locuri de munca. Cu toate ca in acest moment nu se afla in varful topului au fost perioade cand retailul nu a oprit recrutarile chiar daca piata de recrutare se afla in stagnare.

Indiferent de domeniu si de evolutiile de pe piata muncii, companiile sunt tot mai interesate de specialisti. De aceea, pentru a putea sa tina pasul cu cererea, este recomnadat ca tinerii sa aleaga inca din facultate un domeniu in care sa se specializeze.

 Mai multe despre "Tendintele de pe piata muncii":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania