Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sursele de stres la locul de munca

Sursele de stres la locul de munca

Sursele de stres la locul de munca

Sursele de stres la locul de munca

Stresul la locul de munca poate sa apara sub diferite forme si cu influente diferite asupra fiecarei persoane.

In functie de nivelul de stres, acesta poate sa aiba atat efecte pozitive, cat si negative asupra angajatilor. In momentul in care reusiti sa identificati principalele surse de stres de la locul de munca, incercati sa le eliminati, in masura in care este posibil acest lucru.

Printre sursele de stres de la locul de munca se pot identifica:

Zgomotul - Cercetarile arata ca zgomotul nu face bine nimanui. Incepe pentru multi dintre noi dimineata in ambuteiaje si nu se termina decat seara tot in aglomeratia spre casa. Daca sunteti nevoiti sa lucrati intr-un mediu zgomotos, este normal sa fiti stresati. Oamenii sunt in cautare de locuri de munca care sa-i ajute sa ramana sanatosi si linistiti.

Iluminatul - Prea multa sau prea putina lumina poate, de asemenea, sa aiba un efect negativ asupra muncii.

Temperatura - Foarte multe companii sunt echipate cu sisteme sofisticate de aer conditionat. Totusi, exista si anumite impedimente ale acestor sisteme. Intr-un mediu cu mai multe persoane sigur vor exista divergente. Fiecare persoana, in functie de probleme, percepe in mod diferit aceasta necesitate.

Riscurile profesionale - Pentru persoanele care isi risca viata in fiecare zi si care lucreaza in medii de lucru periculoase tensiunea de la locul de munca este mult mai ridicata. In cazul in care sistemele de securitate nu sunt bine puse la punct, riscul la care sunt supusi este si mai mare.

Personalul - Anumite sectoare duc o lipsa acuta de personal, crescand astfel obligatiile celorlalti angajati. In aceasta categorie putem sa mentionam sectorul medical si invatamantul.

Un program neregulat - Sa lucrati in week-end, noaptea sau sa lucrati ore suplimentare sunt, de asemenea, cauze de stres. In acest caz, viata de familie si timpul liber vor avea de suferit. Un orar flexibil, care se poate schimba in orice moment al zilei sau al saptamanii, poate reprezenta un factor de stres foarte important.

Lipsa perspectivelor de dezvoltare - Job-ul vostru nu ofera nicio perspectiva de promovare? Sau nu exista nicio sansa sa schimbati departamenul in care lucrati? Atunci, acest job nu reprezinta pentru voi decat o etapa provizorie in viata profesionala.

Sarcinile job-ului - Continutul muncii voastre participa la nivelul de stres. Job-ul vostru este destul de dificil? Datele limita sunt destul de scurte? Trebuie sa faceti acelasi lucru tot timpul? In acest caz, cu siguranta sunteti un angajat stresat.

Sursele de stres de la locul de munca ar trebui eliminate inainte sa inceapa sa va afecteze atat viata profesionala, cat si personala.Mai multe despre "Sursele de stres la locul de munca":

Trucuri pentru a va pune in valoare

Trucuri pentru a va pune in valoare

A sti sa te vinzi in mediul profesional a devenit un atu esential in evaluarea carierei. Acest lucru este recunoscut de majoritatea angajatorilor, dar cum se pune in practica?

» Citeste tot articolul

Somajul tehnic

Somajul tehnic

Somajul tehnic se poate intinde pe o perioada continua sau poate fi alcatuit, in acelasi an calendaristic, din mai multe perioade diferite si cumulate.

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania