Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sunteti pregatiti pentru schimbarea job-ului?

Sunteti pregatiti pentru schimbarea job-ului?

Sunteti pregatiti pentru schimbarea job-ului?

Sunteti pregatiti pentru schimbarea job-ului?

Schimbarea job-ului este o decizie care nu poate fi lipsita de consecinte. Nu trebuie sa schimbati foarte des job-ul deoarece potentialul angajator va vedea in voi o persoana instabila si nemultumita.

Aspectul salarial este foarte important in schimbarea job-ului dar nu poate influenta singur aceasta decizie. In consecinta, un job reprezinta o activitate care va ocupa 8 ore pe zi, aproximativ 220 zile pe an. De aceea trebuie sa incercati sa fiti cu adevarat motivati.

Trebuie sa realizati o grila de evaluare intre job-ul actual si cel pe care-l doriti. Cele mai importante criterii de care trebuie sa tineti cont sunt: salariul si avantajele suplimentare, nivelul de responsabilitate, frecventa deplasarilor, dimensiunea companiei. Anumite criterii sunt definitorii in luarea deciziei, altele nu dar depinde de voi sa le stabiliti prioritatea.

Salariul si avantajele suplimentare: criteriu de importanta ridicata

In zilele noastre salariul trecut in contractul de munca nu este suficient pentru a evalua remuneratia efectiva a job-ului. Unele companii au un sistem de prime pentru a recompensa angajatii. Anumite salarii au o parte fixa si o parte variabila, in functie de rezultatele individuale.

Nivelul de responsabilitate: criteriu de importanta medie

Trebuie analizate foarte bine responsabilitatile pe care le veti avea. Sunt ele in raport cu competentele voastre, cu experienta si cu asteptarile voastre ? Prea multe responsabilitati si riscuri pot sa va puna intr-o situatie dificila, careia sa nu puteti sa-i faceti fata. Sunt cazuri cand pe hartie aveti multe responsabilitati dar nicio autonomie in luarea deciziilor, fiind doar un simplu executant.

Frecventa deplasarilor: criteriu de importanta medie

In functie de job, puteti sa efectuati deplasari pentru a intalni clienti, furnizori sau colegi atat in tara cat si in strainatate. Daca nu va place sa calatoriti aceste sarcini pot deveni un cosmar. Pentru a face fata acestor deplasari, cunoasterea a cel putin unei limbi de circulatie internationala este indispensabila dar nu suficienta. Sunt cazuri cand trebuie sa va pregatiti singuri deplasarile, de la asigurarea transportului, cazare, pana la stabilirea exacta a programului.

Dimensiunea companiei: criteriu de importanta medie

Acesta este un criteriu personal. Multe persoane prefera sa evolueze in companii de dimensiuni mici unde pot avea responsabilitati foarte variate. Altii prefera companiile mari foarte segmentate unde responsabilitatile sunt foarte precise. Totusi o companie mare nu inseamna neaparat si o buna organizare.

Trebuie sa evitati sa schimbati foarte des job-ul si trebuie sa stiti ca de fiecare data trebuie sa justificati aceste schimbari prin explicatii pertinente.Mai multe despre "Sunteti pregatiti pentru schimbarea job-ului?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania