Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sunteti constienti de punctele forte sau slabe?

Sunteti constienti de punctele forte sau slabe?

Sunteti constienti de punctele voastre forte sau slabe?

Sunteti constienti de punctele forte sau slabe?

Pentru a reusi in procesul de recrutare, nimic nu este mai bun decat autocritica, care ramane cel mai bun mijloc de a progresa.


Dincolo de analiza profilului, in raport cu categoria profesionala, candidatii trebuie sa tina cont de atuurile si slabiciunile lor. Pentru a evalua compatibilitatea cu compania in care doreste sa lucreze, un candidat trebuie sa evalueze valoarea adaugata pe care profilul lui poate sa o aduca companiei, combinata cu experienta si calitatile lui personale. In aceeasi masura, candidatii trebuie sa fie constienti de obstacolele intalnite de-a lungul procesului de angajare.

Apelati la actiuni de imbunatarire a sanselor de angajare

Daca sunteti constienti de obstacolele serioase intalnite in procesul de angajare, incercati sa lucrati pentru a le ameliora. In ceea ce priveste competentele, luati in considerare o formare suplimentara,  care ar putea fi o solutie castigatoare in multe cazuri.

De asemenea, este foarte important progresul in domeniul dezvoltarii abilitatilor personale, tinand cont mai ales de situatiile in care ati fost pusi in dificultate, situatii pe care trebuie sa le evitati sau sa le anticipati. Coaching-ul este un alt mod de a progresa.

Autocritica in urma intalnirilor

Inca de la primul contact cu potentialii angajatori, este important ca fiecare candidat sa observe maniera in care este perceput. O rata scazuta a feedback-urilor din partea angajatorilor trebuie sa ridice un semn de intrebare. Incercati sa profitati de faptul ca aveti posibilitatea sa contactati angajatorul pentru a afla motivele pentru care nu ati fost selectati.

In acelasi fel, dupa un interviu, oricare ar fi fost rezultatul, favorabil sau defavorabil, candidatii trebuie sa incerce sa afle de la angajator ce parere are despre candidatura lui. Aceste feedback-uri, cumulate cu autocritica permit imbunatarirea unei scrisori de intentie, a unui CV.Mai multe despre "Sunteti constienti de punctele forte sau slabe?":

Motive pentru schimbarea job-ului

Motive pentru schimbarea job-ului

Va ganditi la o posibila reorientare profesionala? Trebuie sa analizati foarte bine situatia si sa vedeti daca aveti motive serioase pentru a face acest lucru.

» Citeste tot articolul

Flexibilitatea la locul de munca

Flexibilitatea la locul de munca

Foarte multi angajati tind catre un program de lucru flexibil din dorinta de a face fata cat mai bine, atat sarcinilor de serviciu, cat si a celor personale.

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania