Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Stiti sa lucrati sub presiune?

Stiti sa lucrati sub presiune?

Stiti sa lucrati sub presiune?

Stiti sa lucrati sub presiune?

Ati aflat dimineata ca dupa amiaza are loc o sedinta si trebuie sa pregatiti un dosar cu toate proiectele in derulare si cu sarcinile fiecarui coleg? Deja sunteti stresati si trebuie sa reusiti sa rezolvati aceste sarcini.

Trebuie sa stiti ca in cele mai multe situatii, munca a devenit o cursa contra-timp. Totusi acest lucru nu se datoreaza intotdeauna unui volum de munca in crestere, ci indeplinirii sarcinilor intr-un timp mult mai scurt. Pentru a face fata atat fizic, cat si psihic, si pentru a obtine rezultate bune trebuie sa fiti tot timpul pregatiti si increzatori.

Surplusul de informatii, reducerea timpului de lucru, presiunea pe termen scurt, pentru toate aceste cauze profesionistii au aceeasi rezolvare: respectarea termenelor stabilite pentru fiecare sarcina. Cu toate acestea, intre un aspect care ameninta activitatea companiei si un ultimatum nerealist din partea unui sef exista o serie de aspecte care trebuie analizate inainte de a va cufunda in rezolvarea sarcinilor.

Intrebarile de genul: « Cat de prioritara este aceasta sarcina in raport cu ce mai aveti de facut? Indeplinirea acestei sarcini necesita resurse care pot sa ma puna in dificultate? », sunt adesea in mintea angajatilor. In momentul in care sunt impartite sarcinile trebuie sa se tina cont de prioritatile companiei si de locul pe care-l ocupa proiectul respectiv in strategia companiei.

Cel mai frecvent caracterul urgent al unei sarcini este dat de sef. Daca se intampla ca o noua sarcina sa se suprapuna peste alta mai importanta, nu ezitati sa aveti o discutie cu acesta pentru a stabili prioritatile.

Este foarte important sa invatati sa va cunoasteti reactiile la stres. Sunt multe persoane care in situatii de stres devin incapabile sa actioneze si cedeaza psihic. In situatii de stres este important sa stiti sa controlati efectele negative cauzate de aceste situatii.

Intr-o situatie urgenta sau de stres nu ezitati sa va relaxati cateva minute pentru a analiza situatia si pentru a va autocontrola. Controlul stresului nu inseamna eliminarea acestuia, chiar exista situatii cand acesta ar putea fi benefic. Emotiile negative cum ar fi frustrarea pot uneori sa mobilizeze foarte bine persoanele aflate in situatii de stres. Totul este o problema de dozaj: frica nu trebuie, sub efectul stresului sa devina anxietate, cum nici frustrarea nu trebuie sa se transforme in furie.Mai multe despre "Stiti sa lucrati sub presiune?":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania