Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Stagiul: nu neglijati nicio pista!

Convingerea unui angajator pentru a va deschide usile companiei lui este un aspect care trebuie tratat cu foarte mare atentie. Venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi care sa va ajute in acest sens.

Un pas necesar in viata oricarui student, stagiul intr-o companie, permite acestuia sa dobandeasca competente si sa intre in mediul profesional. Dar, inainte de a incepe cautarea unui stagiu, incercati sa va definiti nevoile si obiectivele. Ce sector de activitate preferati? Ce tip de companii pot fi atrase de profilul vostru? Aveti nevoie de un stagiu de descoperire sau de unul de profesionalizare?

Incepeti cautarea cat mai repede posibil!

Pentru un stagiu in perioada verii, incepeti sa prospectati piata inca din ianuarie – februarie. In cazul in care programul va permite aplicati si pentru stagii in afara lunilor de vara, atunci cand concurenta este mai putin acerba.

Pentru a pune toate sansele de partea voastra, apelati si la cunostinte care ar putea sa va ajute sa obtineti un stagiu. Faceti o lista cu persoanele din anturajul vostru care ar putea sa va recomande sau sa transmita candidatura voastra unei companii.

Trimiterea de candidaturi tuturor companiilor nu este nici intelept, nici eficient. Cel mai bine este sa stabiliti o lista a companiilor care se potrivesc cel mai bine profilului vostru, in acest fel veti fi mai convingatori. Trebuie sa stiti ca este mai usor sa obtineti un stagiu intr-o companie mai mica, unde aveti sanse mai mari sa va integrati in echipa si sa aveti responsabilitati reale.

Obtinerea unui stagiu este destul de asemanatoare cu contractarea unui job obisnuit, dar in multe cazuri este mai dificil de obtinut un stagiu decat un loc de munca. Acest lucru este influentat de faptul ca in Romania acest concept nu este inca foarte bine definit iar ofertele sunt destul de putine.

Un stagiu poate reprezenta un prim pas spre o cariera de succes iar viitorul vostru profesional poate fi influentat in mod pozitiv de experienta cumulata in timpul acestor perioade de pregatire. Pentru a aplica pentru un stagiu nu trebuie sa asteptati sa terminati studiile, foarte multe informatii si cunostinte le veti acumula mult mai repede din practica.

In momentul in care sunteti in cautarea unui job cele mai multe companii sunt in cautare de persoane specializate. Pentru a va afla printre aceste persoane un prim pas il reprezinta experienta acumulata in timpul stagiilor.Mai multe despre "Stagiul: nu neglijati nicio pista!":

Gestionarea timpului : cheia succesului

Gestionarea timpului : cheia succesului

Fie ca sunteti antreprenori, directori sau angajati, fiecare se confrunta la un moment dat cu gestionarea singurei resurse care este cu adevarat rara - timpul.

» Citeste tot articolul

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Tehnica ”piciorul in usa” dovedeste o eficienta marita atunci cand este aplicata. Tehnica a fost studiata incepand cu 1996, ea dovedindu-si eficacitatea si in zilele noastre.

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania