Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Stagii de adaptare profesionala pentru absolventi

Stagii de adaptare profesionala pentru absolventi

Stagii de adaptare profesionala pentru absolventi

Stagii de adaptare profesionala pentru absolventi

Absolventii de invatamant superior ar putea fi obligati sa faca stagii de adaptare profesionala, in baza unui contract, pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni, la finalul careia vor fi evaluati si vor obtine un calificativ.


Proiectul de lege privind stagiile de adaptare profesionala pentru absolventii de invatamant superior a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS). Perioada de stagiu se va putea organiza la debutul in profesie, o singura data dupa fiecare forma de invatamant de nivel superior absolvita.

Proiectul prevede ca stagiul sa se desfasoare in baza unui program aprobat de angajator, la propunerea conducatorului compartimentului in care stagiarul isi desfasoara activitatea. Programul va cuprinde planificarea activitatilor care urmeaza sa fie desfasurate, in functie de nivelul cunostintelor teoretice si de deprinderile practice dobandite pe parcursul perioadei de stagiu.

Activitatea stagiarului pe toata perioada stagiului se face in baza contractului de adaptare profesionala. Este interzisa utilizarea stagiarilor la prestarea altor activitati si/sau exercitarea altor atributii in afara celor care au ca obiect adaptarea profesionala, se arata in proiectul de act normativ. Perioada de stagiu poate fi intrerupta in situatia suspendarii contractului de adaptare profesionala sau daca stagiarul se afla in concediu medical o perioada mai mare de 30 de zile.

Activitatea stagiarului se va desfasura sub indrumarea unui formator din cadrul aceluiasi compartiment in care acesta isi va desfasura activitatea. Persoana desemnata trebuie sa fie dintre salariatii calificati, cu o experienta profesionala de cel putin doi ani in domeniul in care urmeaza sa se realizeze stagiul.

Formatorul va coordona activitatea stagiarului, va propune modalitati de rezolvare a lucrarilor repartizate acestuia, va supraveghea modul de indeplinire a atributiilor de serviciu corespunzatoare postului ocupat si va intocmi, la sfarsitul stagiului, un referat in vederea evaluarii.

Referatul va fi intocmit cu cinci zile inainte de terminarea perioadei de stagiu si va cuprinde descrierea activitatii desfasurate, aptitudinile pe care le-a dovedit stagiarul in modul de indeplinire a atributiilor de serviciu si conduita in timpul serviciului.

Raportul de evaluare a perioadei de stagiu va fi adus la cunostinta stagiarului in termen de trei zile lucratoare de la data completarii. Acesta poate contesta raportul, daca este nemultumit de calificativul de evaluare, in termen de trei zile lucratoare de la data luarii la cunostinta. Conducatorul angajatorului va fi obligat sa solutioneze contestatia in termen de trei zile lucratoare de la primirea acesteia.Mai multe despre "Stagii de adaptare profesionala pentru absolventi":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania