Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sfaturi pentru a decide repede si bine

Sunteti adesea indecisi? Sunteti tentati sa luati deciziile in ultimul moment? Luarea unei decizii nu a fost niciodata o sarcina usoara pentru voi?

Teama de a face greseli si lipsa de incredere genereaza anumite reguli si proceduri care complica luarea deciziilor. Cu toate acestea, cu reflexe bune, puteti obtine ceea ce v-ati propus. Va prezentam cateva sfaturi cheie pentru a decide rapid si bine.

Fata in fata cu mai multe variante este destul de greu sa va decideti. Acest lucru se poate intampla datorita faptului ca simtiti ca nu dispuneti de toate informatiile necesare pentru luarea deciziei. Pentru a decide este foarte important sa dispuneti de informatii, de date concrete, de sfaturi.

Dincolo de intelegerea rationala a situatiei, sa va lasati ghidati de intuitie este unul din punctele cheie in luarea deciziilor in caz de urgenta si in situatii complicate. Aceste forme de inteligenta intuitiva necesita o buna capacitate de ascultare si deschidere care permit descifrarea situatiei si luarea in calcul a mai multor parametri in mod simultan.

Intr-un mediu competitiv, luarea deciziilor rapid este un aspect foarte important in procesul decizional. Programarea unui proces decizional lung inseamna adesea timp pierdut.

O decizie buna ar trebui sa tina seama de realitatile din mediul respectiv, dar nu ar trebui sa fie pierdut din vedere scopul final. Cu toate ca in foarte multe cazuri sunteti presati de sefi sau colaboratori in vederea unui raspuns imediat trebuie sa puneti in balanta toate aspectele care ar putea sa fie in legatura cu aceasta decizie.

Luarea unei decizii necesita asumarea anumitor riscuri, mai ales in momentul in care trebuie sa luati aceasta decizie rapid. Atunci cand trebuie sa luati o decizie trebuie sa fie evaluate atat aspectele pozitive, cat si cele negative pentru decizia luata.

Pentru a putea intelege situatia si pentru a lua deciziile bune, se recomanda efectuarea anumitor cercetari si analize care va permit sa intrati in detalii. O decizie buna este influentata de o monitorizare continua.

Pentru a trece mai usor peste consecintele negative ale unei decizii este recomandabil sa se caute modalitati pentru a transforma aceste greseli intr-un succes.Mai multe despre "Sfaturi pentru a decide repede si bine":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania