Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sfaturi pentru a convinge angajatorul

Sfaturi pentru a convinge angajatorul

Sfaturi pentru a convinge angajatorul

Sfaturi pentru a convinge angajatorul

Pentru a obtine locul de munca dorit trebuie sa va creati o candidatura perfecta care sa-l determine pe angajator sa-si doreasca sa va cunoasca.

Adaptati CV-ul la nevoile si profilul vostru

Redactarea CV-ului este o etapa importanta si nu trebuie facuta in graba. Instrument care ofera informatii esentiale angajatorului, CV-ul constituie suportul principal pentru interviul de angajare. Clar, complet si sintetizat, acesta trebuie sa ofere informatiile esentiale necesare angajatorului.

Sfaturi:

Nu ezitati sa redactati mai multe CV-uri pe care sa le folositi in functie de tipul job-ului dorit si de compania careia va adresati.
-  Testati CV-ul inainte de a decide sa-l trimiteti companiilor.

Puneti accentul pe scrisoarea de intentie

Concreta si argumentata, scrisoarea de intentie sustine informatiile prezentate in CV, dezvaluind competentele, convingerea si dinamismul candidatului. Atat pentru a raspunde unei oferte de munca, cat si pentru o candidatura spontana, scrisoarea de intentie trebuie sa fie personalizata si argumentata pentru a convinge angajatorul sa va cheme la un interviu de angajare.

Sfaturi:

- Pentru aplicarile pe internet, trebuie sa trimiteti angajatorului si un e-mail foarte scurt, dar care sa fie concludent.
Feriti-va de clisee, trebuie sa atrageti atentia angajatorului din primele randuri.

Un interviu de succes

Etapa foarte importanta in procesul de recrutare, interviul de angajare va permite sa va prezentati competentele si sa demonstrati adaptabilitatea voastra in diferite situatii. Acesta incepe la telefon, atunci cand se stabilesc detaliile interviului. Pentru a face fata interviului de angajare este important sa va cunoasteti foarte bine, sa aveti informatii despre sectorul de activitate in care isi desfasoara activitatea compania, sa cunoasteti concurenta. Oricare ar fi nivelul carierei sau domeniul profesional, interviul trebuie pregatit foarte serios in prealabil.

Sfaturi:

- Pregatiti fiecare interviu de angajare tinand cont de elementele care demonstreaza informatiile pe care le detineti despre sector, despre companie si abilitatile necesare pentru a face fata job-ului respectiv.
- Puneti-va in locul angajatorului si anticipati intrebarile la care va trebui sa raspundeti.

Pentru a obtine job-ul dorit trebuie sa acordati atentie pasilor prezentati mai sus si sa va personalizati candidatura in functie de fiecare job.Mai multe despre "Sfaturi pentru a convinge angajatorul":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania