Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sfaturi cheie pentru a obtine ce va doriti

Sfaturi cheie pentru a obtine ce va doriti

Sfaturi cheie pentru a obtine ce va doriti

Sfaturi cheie pentru a obtine ce va doriti

Fie ca mergeti la sef, la un coleg sau la un furnizor, pentru a obtine ceva, de cele mai multe ori aveti emotii pana sa aflati raspunsul lor. Teama de a fi refuzat sau de a parea ridicol in fata acestora sunt bariere peste care trebuie sa treceti cu brio.

Tinand cont de aspectele prezentate in acest articol, veti reusi sa puneti toate sansele de partea voastra. Veti reusi acest lucru formuland cererile intr-un mod corespunzator si utilizand anumite trucuri.

De la inceput, fiecare ar trebui sa stie ceea ce doreste. Sunteti de parere ca munca depusa in afara orelor de program pentru finalizarea unui proiect merita recompensata?  Este posibil sa fie o idee diferita fata de cea a sefului. Inainte de a solicita acest lucru puneti-va cateva intrebari: Ce vreau sa obtin? De ce? Fiti precisi in solicitarea voastra.

Persoanele care obtin ceea ce vor sunt acele persoane care stiu ce sa ceara. Nu trebuie sa va temeti sa cereti, dar nici de faptul ca veti putea primi un refuz. Este important sa va asigurati ca cererea voastra nu devine o cerinta obligatorie, deoarece superiorul nu accepta sa-i fie pusa la indoiala autoritatea.

Unele persoane care au responsabilitati importante, se comporta ca niste copii care trebuie sa ceara permisiunea. Trebuie sa tratati situatia ca un adult si sa nu luati in considerare faptul ca vor fi persoane care vor rade de voi in cazul in care cererea voastra va fi refuzata.

In momentul in care v-ati hotarat sa cereti ceva, trebuie sa fiti increzatori si siguri de reusita voastra. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fiti aroganti. Totusi, evitati sa fiti timizi si ezitanti in solicitarea voastra. Daca sunteti ezitanti in ceea ce priveste cererea voastra, cu siguranta persoana care va asculta va avea si mai multe ezitari in ceea ce priveste raspunsul pentru cererea voastra. Daca sunteti convinsi ca aveti sanse mari ca cererea voastra sa fie respinsa, este mai bine sa renuntati pentru moment la aceasta solicitare.

Cand aveti nevoie sau vreti sa faceti ceva si v-ati hotarat sa solicitati acest lucru, este indicat sa vorbiti direct cu persoana care va poate ajuta in acest sens, care, in cele mai multe cazuri, este superiorul direct.Mai multe despre "Sfaturi cheie pentru a obtine ce va doriti":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania