Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Schimbarea job-ului

Schimbarea job-ului

Schimbarea job-ului

Schimbarea job-ului

Oboseala, disparitia entuziasmului, conflictele sunt elemente care duc la concluzia ca viata voastra profesionala nu va mai multumeste.

Cand ideea de a merge la birou devine insuportabila este timpul sa va puneti niste intrebari. De ce lucrati ? Va place ceea ce faceti ? Ce sa faceti pentru a schimba situatia actuala?

Foarte multe motive conduc la dorinta de schimbare a job-ului, pe de-o parte cele de natura materiala si pe de alta parte cele de natura emotionala si de sanatate. Cele mai multe persoane schimba job-ul din considerente materiale. S-a analizat foarte mult aceasta problema si s-a ajuns la concluzia ca majoritatea persoanelor care schimba des job-ul nu au si avantaje materiale mai bune.

Daca pana acum ceva timp majoritatea persoanelor lucrau intr-o singura companie pana la iesirea la pensie, in prezent acest lucru nu mai este foarte intalnit. Migrarea de personal intre companii a devenit un fenomen constant in ziua de azi.

Schimbarea job-ului este intalnita cel mai des la tineri. Cum acestia sunt la inceputul carierei tentatia de schimbare este foarte mare. Schimbarea job-ului se dovedeste a fi si benefica pentru anumite persoane, deoarece ajuta la maturizarea si formarea lor profesionala.

Schimbarea job-ului trebuie sa reprezinte un pas important in cariera, care trebuie sa aduca doar beneficii. Sunt cazuri cand acest lucru nu este confirmat si schimbarea job-ului reprezinta un pas inapoi in cariera. Etapa cea mai importanta in schimbarea locului de munca o reprezinta acomodarea, stabilirea relatiilor cu noii colegi.

Schimbarea job-ului poate merge pe doua directii: verticala sau orizontala. Puteti sa mergeti pe orizontala - doar schimbandu-va locul de munca din diferite motive, dar avand in continuare aceeasi functie si aceleasi responsabilitati; sau pe verticala - alegand alt job pentru o functie mai inalta.

Atunci cand sunteti hotarati sa va schimbati job-ul trebuie sa stiti ca apar si avantaje dar si dezavantaje. Pe de o parte puteti sa aflati care job vi se potriveste cel mai bine iar pe de alta parte instabilitatea poate sa trezesca suspiciuni angajatorilor.Mai multe despre "Schimbarea job-ului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Schimbarea job-ului

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania