Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Sacrificii pentru obtinerea unui job

Sacrificii pentru obtinerea unui job

Sacrificii pentru obtinerea unui job

Sacrificii pentru obtinerea unui job

Mai mult decat oricand, concesiile sunt la ordinea zilei pentru a obtine un job. Iata cateva sfaturi pentru a invata sa obtineti job-ul ideal.

In procesul de cautare a unui loc de munca, candidatul poate defini job-ul ideal, si compania ideala. Acest lucru il motiveaza si il directioneaza in procesul de cautare. Cu toate acestea, confruntandu-se cu realitatea pietei si cu primele refuzuri ale angajatorilor, candidatii trebuie sa accepte sa faca anumite concesii in ceea ce priveste proiectul lor daca vor ca procesul de cautare al unui job sa se incheie repede.

Identificarea criteriilor fundamentale

In schimb, si pentru a putea face concesii, candidatul trebuie sa acorde prioritate dorintelor sale si sa identifice domeniile pentru care nu vrea sa faca concesii. Fie ca este vorba de sectorul de activitate, de nivelul responsabilitatilor, de o anumita zona geografica, de un salariu minim, candidatul poate sa aleaga cateva criterii pentru care nu va face compromisuri, pentru a putea sa garanteze satisfactia, motivatia si evolutia sa profesionala.

Un job viitor trebuie analizat intotdeauna in ansamblu. Misiunile si sarcinile care trebuie indeplinite, responsabilitatile, conditiile financiare sau de program, posibilitatile de evolutie, formarile, stabilitatea economica si financiara, toate sunt elemente care urmeaza sa fie analizate pentru a putea accepta sau respinge o propunere.

In cautarea unui loc de munca, indiferent de nivelul sau, candidatul trebuie sa adopte o atitudine umila, sa demonstreze capacitatea sa de a invata sa se adapteze la acest context nou. Aceasta atitudine este o regula de baza in orice cautare de locuri de munca.

In anumite contexte legate de piata, de cultura companiei sau de profilul candidatului, obtinerea job-ului dorit se poate face in mai multe etape. Pentru a obtine job-ul dorit candidatul trebuie sa accepte acest lucru.

Uneori candidatii refuza anumite propuneri de job-uri din motive proprii. Aceste decizii ar trebui sa fie un compromis intre riscul prezentat de o foarte lunga perioada de cautare si de cel indicat de concesii pentru job-ul propus.

A accepta un job, chiar putin "subdimensionat" in termeni de aptitudini si pretentii, este, in unele cazuri mai bine decat sa fiti someri timp indelungat, si faciliteaza justificarea in viitor, in urmatoarea etapa profesionala.Mai multe despre "Sacrificii pentru obtinerea unui job":

Gestionarea timpului : cheia succesului

Gestionarea timpului : cheia succesului

Fie ca sunteti antreprenori, directori sau angajati, fiecare se confrunta la un moment dat cu gestionarea singurei resurse care este cu adevarat rara - timpul.

» Citeste tot articolul

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Tehnica ”piciorul in usa” dovedeste o eficienta marita atunci cand este aplicata. Tehnica a fost studiata incepand cu 1996, ea dovedindu-si eficacitatea si in zilele noastre.

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania