Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Rezolvarea conflictelor cu colegii

Rezolvarea conflictelor cu colegii

Rezolvarea conflictelor cu colegii

Rezolvarea conflictelor cu colegii

Este din ce in ce mai greu sa convietuiesti in open space alaturi de colegi? Sunteti de parere ca este destul de dificil sa te intelegi cu toti colegii de birou iar conflictele intre colegi sunt prost intelese?


Trebuie sa intelegeti ca dezacordurile si parerile diferite sunt cheia succesului unei echipe si ajuta la avansarea proiectelor. Ignorarea neintelegerilor este o greseala si trebuie sa gasiti solutii pentru a rezolva divergentele cu colegii.

Vi s-a intamplat ca in timpul unei sedinte unul dintre colegi sa va critice? Inainte de a intra in conflict cu acesta incercati sa aflati care sunt intentiile lui. Adesea o disputa poate sa reprezinte fructul unei neintelegeri, care poate sa ia amploare daca nu este elucidata cat mai rapid.

Rezolvand neintelegerile cat mai repede veti creste sansele de a rezolva conflictele inainte de a trece de un punct de unde nu mai exista cale de intoarcere. Totusi exista persoane care pentru a pastra linistea in cadrul biroului si a evita un conflict deschis prefera sa nu faca nimic. Acest lucru este gresit si nu face decat sa se acumuleze cat mai multe probleme care nu si-au gasit o rezolvare.

In cazul unor conflicte sentimentele fiecaruia sunt puse la extreme. Oricare ar fi originea conflictelor trebuie sa va alocati putin timp pentru a nu reactiona din impuls. Amanati discutia cu persoana respectiva pana in momentul in care veti fi mai calmi si dupa ce ati avut timp sa analizati situatia obiectiv. Daca nu reusiti sa va pastrati obiectivitatea nu veti putea identifica sursele conflictului si nici mijloacele prin care ar putea fi imbunatatita situatia.

In momentul in care un coleg va deranjeaza pentru ca niciodata nu se incadreaza in deadline-uri, nu raspunde prompt unui mail sau tot timpul raspunde cu o intrebare, vorbiti-i despre aceste lucruri, dar pregatiti dinainte ceea ce aveti de spus si modul in care va exprimati. Cel mai bine ar fi sa aveti o discutie fata in fata si nu in scris, deoarece acest lucru s-ar putea intoarce impotriva voastra in timp.

Pentru a rezolva un conflict cu un coleg nu ezitati sa incercati sa-i intelegeti punctul de vedere si perceptia asupra situatiei.Mai multe despre "Rezolvarea conflictelor cu colegii":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania