Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Mediu de dezinvoltura totala sau un judecator drastic al actiunilor voastre? Cum actionati voi in mediul online si care sunt aspectele mai putin evidente ale socializarii pe internet.

 

Angajatorii apeleaza la metode cat mai diverse de a afla cat mai multe despre viitorii lor angajati si chiar si despre cei care lucreaza deja pentru ei.

Una dintre modalitatile foarte practicate de catre angajatorii romani este cercetarea pe internet folosindu-se de numele candidatului. O simpla cautare pe google si toate paginile legate de numele vostru vor putea fi accesate de oricine. Astfel, devine irelevant daca aveti pagini foarte bine puse la punct in retele de networking, CV-uri de invidiat sau bloguri profesionale in care v-ati straduit sa va construiti imaginea pe care o doriti, daca in cadrul retelelor de socializare imaginea voastra nu corespunde cu ce promovati voi in mediul profesional.

Sa presupunem ca informatiile care sunt gestionate de voi in cadrul retelelor de socializare sunt in concordanta cu toate elementele pe care doriti sa le transmiteti, insa ceea ce comunica persoanele cu care socializati este la fel de important si implica un grad foarte scazut de control din partea voastra. In aceasta zona puteti intampina unele probleme cauzate de conflicte sau mesaje fragmentate care pot fi interpretate gresit, neaflandu-se in contextul initial, de aceea trebuie sa aveti in vedere si aceste aspecte atunci cand actionati in mediul online.

Un exemplu foarte comun este urmatorul. In cadrul retelelor de socializare se pun in comun multe poze si este foarte posibil ca prin pozele prietenilor vostri sa fiti si voi. Cum pe poze se pune 'tag' cu persoanele care sunt acolo, s-ar putea ivi ocazia sa fie publicate poze pe care nu le doriti online de catre cei cu care interactionati si astfel sa puteti fi indentificati in ipostaze pe care nu le doriti publice. Este un caz clasic care ar trebui sa va faca sa fiti atenti asupra elementelor despre voi care circula pe internet.

Beneficiile oferite de retelele de socializare, cum sunt Facebook, Hi5, LinkedIn, Twitter, sunt binecunoscute si verificate. Nu mai este un dubiu ca popularitatea acestui tip de relationare este bazata pe rezultate concrete, insa trebuie doar sa fiti prudenti, fara exagerare bineinteles.

Marketingul personal are cele mai multe de castigat din tot procesul de networking pe care il desfasurati deci continuati sa fiti activi in mediul social atat real cat si virtual!

Retineti faptul ca internetul este un spatiu de exprimare libera insa gradul de expunere al mesajelor pe care le puneti aici este mult mai mare decat ceea vizati la un moment dat. Deci, actionati cu responsabilitate!Mai multe despre "Retelele de socializare: libertate vs constrangere":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania