Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Reconversia profesionala

Reconversia profesionala

Reconversia profesionala

Reconversia profesionala

V-ati decis sa va schimbati viata, sectorul de activitate, job-ul si sa incepeti de la zero activitatea intr-un alt domeniu profesional? Este important sa anticipati anumite aspecte pentru ca reconversia voastra profesionala sa fie un succes.


Nemultumire permanenta la locul de munca, conflicte, atunci este timpul sa faceti o schimbare. Este foarte important, in primul rand, sa intelegeti care sunt aspectele care vreti sa le schimbati in activitatea voastra profesionala. Inainte de a va decide asupra reconversiei profesionale, alocati-va timp pentru o evaluare personala in ceea ce priveste punctele forte, abilitatile si potentialul vostru.

Dupa ce ati identificat obiectivele este recomandat sa creati un plan de actiune si sa dezvoltati o strategie pentru a atinge obiectivele propuse si pentru a identifica resursele necesare.

In momentul in care v-ati decis asupra reconversiei profesionale ar trebui sa reduceti cat mai mult decalajul dintre situatia voastra actuala si obiectivul propus. Un aspect foarte important in cazul reconversiei este identificarea posibilitatilor si mijloacelor disponibile pentru finalizarea proiectului.

Definirea proiectului personal este una dintre etapele cheie ale reconversiei profesionale. In momentul in care v-ati decis asupra reconversiei trebuie sa tineti cont de eventualele obiectii ale familiei, de schimbarea stilului de viata si, eventual, schimbarea domiciliului. Trebuie sa fiti pregatiti sa faceti fata frustrarilor si situatiilor dificile care pot sa apara.

Este foarte important sa puneti in balanta aspectele pozitive si aspectele negative ale reconversiei profesionale. Acest lucru va permite sa identificati sacrificiile pe care ati fi dispusi sa le acceptati atat voi, cat si familia voastra.Mai multe despre "Reconversia profesionala ":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania