Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Punctele forte ale unei candidaturi

Punctele forte ale unei candidaturi

Punctele forte ale unei candidaturi

Punctele forte ale unei candidaturi

O candidatura are anumite puncte forte care trebuie exploatate pentru a face diferenta in fata angajatorului. Punctati-le pe fiecare dintre acestea si veti trezi interesul persoanei care va evalueaza candidatura.


Angajatorul aloca aproximativ 30 de secunde pentru a parcurge o candidatura si a face o prima selectie. Ca o regula generala, mai intai este citit CV-ul, apoi scrisoarea de intentie. Prin citirea acesteia se confirma sau nu interesul pentru candidatura voastra.

Aptitudinile

Aptitudinile sunt calitati fizice sau intelectuale. Ele sunt puse in evidenta de anumite circumstante, cum ar fi rezolvarea unor probleme personale. Exemplele au un rol important, deoarece dovedesc angajatorului calitatile voastre.

Competentele

Competentele corespund cu ceea ce stiti sau ceea ce stiti sa faceti si pot fi teoretice sau practice. Competentele sunt dobandite prin studii, formari, dar si din calatorii, descoperiri personale. Acestea trebuie explicate foarte clar, in asa fel incat angajatorul sa va poata descoperi.

Motivatiile

Motivatiile constituie forta care il pune pe candidat in actiune. Motivatiile stau la baza oricarui comportament. Este foarte important sa va exprimati placerea pentru sectorul de activitate, pentru companie, pentru obiectivele pe care vi le-ati propus pentru job-ul respectiv.

Prezentati interesul vostru pentru anumite sarcini particulare ale job-ului, mai ales daca acestea ocupa o parte importanta a timpului de munca.

Atunci cand va depuneti candidatura trebuie sa tineti cont de cateva mici detalii importante:

  • Cui adresez candidatura mea?
  • Cum ii utilizez numele?
  • Daca am folosit informatiile dintr-o candidatura mai veche, am facut modificarile necesare?
  • Adresa este corecta?

Crearea unei candidaturi perfecte este un proces lung si costisitor. Dupa ce ati finalizat-o trebuie sa verificati pas cu pas continutul acesteia.Mai multe despre "Punctele forte ale unei candidaturi":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania