Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Profilul profesional online

Profilul profesional online

Profilul profesional online si cresterea sanselor de angajare

Profilul profesional online

Te-ai gandit ca retelele sociale pot fi un atu in vederea obtinerii job-ului dorit si a dezvoltarii carierei tale? Noi venim cu sfaturi referitoare la construirea unui profil profesional online, atractiv pentru angajatori.

Cei mai multi aplicanti considera ca experienta si cunostintele lor sunt suficiente in vederea obtinerii unui job. Cu toate acestea, avand in vedere concurenta tot mai acerba de pe piata muncii, fiecare candidat trebuie sa se asigure ca nu este cu nimic mai prejos fata de ceilalti, iar prezenta pe retelele sociale devine din ce in ce mai importanta pe zi ce trece.

O simpla vizualizare a paginii de Facebook, Twitter sau Linkedin poate fi decisiva in ceea ce priveste primirea unei invitatii la un interviu de angajare, asa ca tine cont de urmatoarele sfaturi ce vizeaza crearea unui profil profesional adecvat pe retelele sociale:

1. Imaginea ta este foarte importanta, asa ca acorda mare atentie pozelor postate pe paginile de socializare. Cu toate ca imaginile pot fi vizualizate doar de cei din reteaua ta de prieteni, tine cont ca poza de profil este vizibila si in afara acesteia. Postarea unei fotografii recente este foarte importanta, in special pe retelele profesionale. Astfel, contul tau este vizibil activ pentru eventualii recrutori.

2. Asigura-te ca profilul tau este complet si la zi, ca ai introdus cat mai multe detalii despre cunostintele si experienta profesionala. Pentru a-ti asigura o credibilitate sporita, obtine referinte de la fostii angajatori.

3. Nu ezita sa postezi pe Facebook sau Twitter comentarii legate de stiri sau noutati din sectorul tau de activitate.

4. Daca pe Facebook sau Twitter reteaua ta include in mare parte prieteni, asigura-te ca pe retelele profesionale esti conectat cu persoane care activeaza in acelasi domeniu sau au aceleasi interese profesionale. Retine ca in acest caz un plus de imagine ti-l va aduce calitatea contactelor si nu numarul mare al acestora.

5. Daca vizezi si joburi in strainatate, redacteaza-ti profilul in limba engleza si posteaza-l pe cat mai multe retele profesionale internationale.

6. Tine cont de faptul ca un potential angajator poate accesa doar informatiile pe care doresti tu sa le pui la dispozitie in afara retelei tale de contacte. Profita de aceasta restrictionare, disponibila pe cele mai multe retele sociale, astfel incat potentialul angajator sa nu fie influentat de niciun posibil aspect negativ.

Profita de accesibilitatea retelelor sociale si trateaza profilul profesional online ca o a doua carte de vizita, care iti ofera o vizibilitate mai extinsa si vine in sprijinul clasicului CV de pe portalurile de specialitate.


 Mai multe despre "Profilul profesional online":

Internetul : un mijloc de recrutare foarte eficient

Internetul : un mijloc de recrutare foarte eficient

Avand in vedere ca cele mai multe persoane care sunt in cautarea unui job apeleaza cel mai des la ajutorul internetului, si companiile depun aici ofertele de munca cele mai interesante.

» Citeste tot articolul

Marketingul personal

Marketingul personal

Produsul cel mai important al vostru sunteti chiar voi. Din acest motiv trebuie sa cunoasteti strategii de promovare a brandului personal.

» Citeste tot articolul

Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Retelele de socializare: libertate vs constrangere

Mediu de dezinvoltura totala sau un judecator drastic al actiunilor voastre? Cum actionati voi in mediul online si care sunt aspectele mai putin evidente ale socializarii pe internet.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Profilul profesional online

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania