Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Primii pasi in cautarea unui job

Primii pasi in cautarea unui job

Primii pasi in cautarea unui job

Primii pasi in cautarea unui job

In functie de job-ul pentru care vreti sa aplicati, aveti nevoie de informatii mai mult sau mai putin precise, atat despre companie, cat si despre job.

Aceste informatii va ofera repere utile atat pentru a va orienta in cautarea unui loc de munca, cat si pentru a putea intretine o discutie cu angajatorul despre domeniul respectiv si despre companie. Angajatorii apreciaza foarte mult acest demers al candidatilor.

Cautarea unui job fara a stabili inainte niste reguli poate sa duca, de obicei, la luarea unor decizii pripite care pot sa va influenteze cariera profesionala. Pentru a putea sa fiti multumiti de un job trebuie sa stabiliti de la inceput anumite criterii care trebuie indeplinite.

Trebuie sa aveti pregatita intotdeuna o lista cu mai multe job-uri care va intereseaza in functie de preferintele voastre. Trebuie sa va stabiliti prioritatile si in functie de acestea sa puteti sa creati CV-uri si scrisori de intentie personalizate.

Obtineti informatii despre cultura companiei

Pe primul loc se afla informatiile despre piata pe care compania isi desfasoara activitatea. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca de natura comerciala, trebuie sa cunoasteti perspectivele pietei, pozitia companiei pe piata, principalii concurenti.

Aceste informatii sunt foarte importante pentru a putea sa identificati caracteristicile dominante ale companiei si problemele cu care se confrunta.

Contactarea companiei

Foarte important, mai ales pentru candidaturile spontane, este sa contactati compania si sa verificati disponibilitatea in cadrul acesteia a unui job compatibil cu ceea ce cautati. Pentru a obtine informatii despre acest lucru este suficient sa dati un telefon.

Trebuie sa analizati foarte bine toate aceste informatii si sa alegeti job-ul care corespunde cel mai bine cu asteptarile voastre.Mai multe despre "Primii pasi in cautarea unui job":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Va recomandam: Primii pasi in cautarea unui job

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania