Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Nu schimbati job-ul fara a avea garantii!

Nu schimbati job-ul fara a avea garantii!

Nu schimbati job-ul fara a avea garantii!

Nu schimbati job-ul fara a avea garantii!

Inainte de a semna un contract cu un nou angajator va ganditi in primul rand la negocierea salariului, a responsabilitatilor si foarte rar va ganditi cum sa va protejati in cazul in care lucrurile nu vor merge bine.

Sunt situatii in care salariul si responsabilitatile de la actualul loc de munca stagneaza. Acesta este momentul cand cei mai multi angajati contacteaza alti angajatori in vederea schimbarii job-ului. Un lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont in acest moment este sa nu va indreptati toata atentia asupra salariului, ci sa va ganditi cum sa negociati anumite masuri de siguranta in cazul in care lucrurile merg prost.

Vreti sa va schimbati job-ul? Va prezentam cateva aspecte de care sa tineti cont pentru a va sustine interesele:

Cereti notificari scrise pentru orice promisiune

In cazul in care, in locul cerintelor voastre, angajatorul va propune alte conditii, dar care urmeaza sa se modifice in cateva luni, nu va bazati pe un angajament verbal. Exista cazuri cand aceste promisiuni pot fi uitate sau, in cel mai rau caz, persoana cu care ati discutat aceste detalii sa fie inlocuita. De aceea, este foarte important ca aceste detalii sa fie specificate in contractul de munca.

Introduceti o garantie pentru job in contractul de munca

Sunt anumite situatii cand schimbarea locului de munca nu este un lucru avantajos. De aceea, inainte de a spune “Da” unui nou angajator, puteti sa-i cereti sa va ofere o garantie pentru o anumita perioada pentru job-ul respectiv. Chiar daca este destul de dificil sa convingeti angajatorul sa introduca o asemenea clauza in contract, merita sa incercati.

Reduceti sau eliminati perioada de proba

Perioada de proba este inclusa automat in contractul de munca. Cu toate acestea ea nu este obligatorie. In functie de job-ul pentru care candidati sau de nivelul vostru profesional puteti sa solicitati angajatorului reducerea sau chiar, eliminarea acesteia.

Oricare ar fi job-ul pentru care candidati, este posibil sa obtineti anumite garantii care ar fi bine sa fie specificate si in contractul de munca.Mai multe despre "Nu schimbati job-ul fara a avea garantii!":

Gestionarea timpului : cheia succesului

Gestionarea timpului : cheia succesului

Fie ca sunteti antreprenori, directori sau angajati, fiecare se confrunta la un moment dat cu gestionarea singurei resurse care este cu adevarat rara - timpul.

» Citeste tot articolul

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Cum pun piciorul in usa negociatorii?

Tehnica ”piciorul in usa” dovedeste o eficienta marita atunci cand este aplicata. Tehnica a fost studiata incepand cu 1996, ea dovedindu-si eficacitatea si in zilele noastre.

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania