Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Munca la domiciliu

Munca la domiciliu

Munca la domiciliu

Munca la domiciliu

Sa muncesti acasa este o placere. Atentie insa, acasa, gestiunea timpului este cruciala!

Daca muncesti la domiciliu s-a terminat cu stresul si cu blocajele in trafic, ne putem instala biroul in gradina, pentru a profita de o ambianta de munca calma si linistita, putem sa ne luam copiii la iesirea de la scoala, putem sa mergem la dentist, putem sa ne gestionam timpul cum dorim, etc.

Ai un profil bun?

Chiar daca esti departe de ochii sefului, munca ceruta trebuie sa fie realizata in timp. Trebuie sa te organizezi, sa te autodisciplinezi. Tentatiile pot fi mari: sa suni un prieten, sa te uiti la televizor, sa rontai, sa amani pentru a doua zi (sau pentru week-end) ceea ce ar putea fi facut acum. Pune-ti urmatoarele intrebari: sunt riguros? Sunt suficient de motivat pentru a lucra singur? Imi place sa muncesc autonom fara a avea nevoie de directive? Stiu de cat timp am nevoie pentru a executa fiecare sarcina in parte? Am spirit practic? De exemplu, daca ti se strica calculatorul, stii ce sa faci.

Stii sa pui limite?

Sediul, masa, telefonul, calculatorul, le instalezi intr-un colt al salonului sau in dormitor? La inceput, instalarea biroului acasa ar putea sa nu iti creeze probleme, insa trebuie sa ai grija cum vei arhiva dosarele care se vor inmulti odata cu trecerea timpului. Atentie la frontiera dintre viata privata si cea profesionala. Nu este usor sa-i faci pe cei apropiati (familie, copii, prieteni) sa inteleaga ca lucrezi acasa. Trebuie sa le explici ca esti disponibil dar „in afara orelor de birou”. Sfatul nostru este de a te izola intr-o camera separata si de a-ti instala si o a doua linie telefonica strict profesionala.

Esti pregatit sa lucrezi… mai mult ?

Toata lumea recunoaste ca suntem mai productivi atunci cand lucram acasa. Dar cu ce pret? Culpabilitatea nu este niciodata departe, ne este frica sa nu fim banuiti ca nu facem destul, incepem ziua de munca mai devreme deoarece biroul este chiar langa dormitor. Nu trebuie sa uiti ca ai devenit un salariat "invizibil" si ca trebuie sa iti dublezi eforturile pentru ca firma sa nu uite de tine si sa nu pierzi promovarea. Cum? Neezitand sa intretii relatia profesionala: trimitand mailuri colegilor, telefonand sefului pentru a puncta diferite aspecte, asistand la reuniunile de serviciu, provocand pranzurile, etc. Pe scurt, pastreaza contactul, in ciuda distantei.

Cu toate ca munca la domiciliu are o serie de avantaje, totusi exista riscul sa nu-ti indeplinesti sarcinile din cauza tentatiilor foarte mari de acasa.

 Mai multe despre "Munca la domiciliu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania