Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Munca in open space

Munca in open space

Munca in open space

Munca in open space

Organizarea spatiului de lucru de tip “open space” este din ce in ce mai populara printre companii. Iata cateva sfaturi necesare unei bune coabitari in acest mediu de lucru modern.

Open space-urile sunt adesea considerate responsabile de stresul, zgomotul si oboseala de la locul de munca, de lipsa de concentrare si de incalcarea intimitatii fiecaruia. Care este secretul de a ramane performant in acest mediu considerat ostil?
Va prezentam cateva sfaturi care va vor ajuta si va vor invata cum sa profitati de acest spatiu.

Diminuati volumul sonor

Zgomotul este principalul dezavantaj in open space. Conversatiile telefonice, zgomotul aparatelor de tot felul, discutiile cu colegii, toate acestea produc disconfort. Desi exista solutii tehnologice moderne, cum ar fi instalarea unor pereti care izoleaza fonic, daca fiecare dintre noi ar diminua sursele de zgomot, atmosfera ar fi una mult mai placuta.

Mentineti ordinea la birou

Aranjati-va lucrurile astfel incat sa nu invadati biroul vecinului si evitati sa strangeti dosarele unul peste altul, pentru a nu obtura spatiul vizual al colegilor. Un lucru foarte util pe care puteti sa-l faceti este sa va triati toate documentele de pe birou seara, inainte de plecare. In acest fel, o sa incepeti urmatoarea zi mult mai disciplinati.
Mentinerea curateniei la locul de munca este, de asemenea, o regula vitala. Fara acest mic efort din partea fiecaruia, viata in open space se poate transforma intr-un cosmar.

Izolati-va cu ajutorul unor casti antifonice

Este dificil sa va concentrati atunci cand in jurul vostru, colegii discuta, rad sau se plimba dintr-un loc in altul. Ca sa puteti lucra in liniste, folositi niste casti anti-zgomot. Daca aveti de terminat un raport urgent sau de dat un telefon important, mergeti intr-o sala de sedinte.
Profitati de zonele izolate de care dispune compania si pentru a trata dosarele confidentiale. Folositi-va de aceste spatii mai ales pentru rezolvarea conflictelor de orice fel sau in cazul unor discutii importante.

Profitati de absenta peretilor

Locurile de munca de tip open space au cel putin un avantaj: favorizeaza comunicarea si schimburile intre membrii departamentelor. In plus, faciliteaza integrarea noilor angajati, care pot profita de experienta celorlalti, observandu-le activitatea. Acest tip de amenajare micsoreaza distanta dintre voi si superiorul vostru. Profitati de aceasta facilitate pentru  a dialoga si a comunica mult mai des cu acesta.
In acest spatiu fara pereti, informatiile circula mult mai repede si aveti avantajul ca puteti afla multe lucruri despre proiectele in derulare. Aveti insa grija la interpretarea mesajelor de catre ceilalti. De multe ori, informatia se denatureaza pe masura ce este transmisa. De asemenea, zvonurile se raspandesc foarte repede in open space.

Nu uitati ca, in timp ce birourile inchise pun accent pe lucrul individual, open space-ul pune accent pe lucrul in echipa si pe comunicare rapida!

 Mai multe despre "Munca in open space":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania