Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Justificarea perioadelor de intrerupere a carierei

Justificarea perioadelor de intrerupere a carierei

Justificarea perioadelor de intrerupere a carierei

Justificarea perioadelor de intrerupere a carierei

Pe parcursul vostru profesional ati trecut sau veti trece prin perioade de intrerupere a carierei sau de somaj. Criza economica si financiara a amplificat aceste lucruri. Scurta sau lunga, angajatorul poate sa va ceara sa justificati aceasta perioada.

Cu siguranta ar trebui sa aveti pregatite raspunsuri adecvate pentru acele situatii in care angajatorul va solicita sa oferiti detalii despre perioadele de intrerupere a carierei profesionale.

Nu intelegeti gresit intrebarea

Sunteti rugat sa justificati o perioada de somaj? Angajatorul este interesat sa afle ce a produs aceasta perioada de somaj (terminarea contractului, inchiderea companiei, etc.) si, eventual, de ce aceasta perioada a fost atat de lunga. Nu lasati impresia ca sunteti deranjat de intrebare, raspundeti linistit.

Demonstrati-va dinamismul

Aveti o perioada de cateva luni de intrerupere intre joburi. Nu va multumiti sa raspundeti angajatorului ca acest lucru s-a intamplat din cauza crizei sau pentru ca pur si simplu piata locurilor de munca a scazut. Trebuie sa stiti ca aceste argumente nu sunt foarte pertinente. In schimbul acestor argumente pesimiste ar trebui sa prezentati angajatorului demersurile pe care le-ati intreprins in aceasta perioada pentru a gasi un loc de munca. In acest fel veti demonstra capacitatea voastra de organizare si motivatia.

Demonstrati cum ati profitat de o perioada de intrerupere mai lunga

In cazul in care perioada voastra de somaj sau intrerupere a carierei a durat mai multe luni, este indicat sa precizati contactele sau interviurile la care ati participat. Anticipand intrebarea angajatorului, puteti sa-i prezentati acestuia motivele pentru care credeti ca ati avut aceasta perioada de intrerupere si solutiile pe care le-ati intreprins pentru a iesi din aceasta situatie. Aceste motive ar putea fi lipsa pregatirii, un sector in declin, o boala, etc. Printre solutii, acestea ar putea fi aprofundarea studiilor, o reconversie profesionala, etc.

Nu lasati impresia ca sunteti acolo pentru a pune capat perioadei de intrerupere

Demonstrati angajatorului ca nu ati venit la acest interviu de angajare pentru a pune capat perioadei de intrerupe in care va aflati, ci pentru a lucra in compania respectiva, deoarece job-ul va intereseaza si pentru ca sunteti persoana potrivita pentru acest job. Trebuie sa va vindeti si sa nu lasati impresia ca ati accepta orice job.

Tratati cu seriozitate acesta problema pentru a nu va influenta negativ dezvoltarea carierei!Mai multe despre "Justificarea perioadelor de intrerupere a carierei ":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania