Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact

Job de noapte

Job de noapte

Job de noapte

Un job de noapte presupune un organism sanatos care sa reuseasca sa faca fata dezavantajelor si stresului la care este supus.


Exista domenii in care este nevoie de angajati pentru un job de noapte. Pe langa beneficiile unui job de noapte, cum ar fi anumite sporuri sau zile libere, acest tip de job poate sa aiba efecte adverse asupra organismului pe termen lung.

Munca de noapte se presteaza in intervalul orar 22:00 – 06:00, in acceptiunea Codului muncii – fiind permisa posibilitatea abaterii cu o ora in plus sau in minus fata de aceste limite. In ceea ce priveste regimul juridic pentru munca de noapte au aparut reglementari care denota o preocupare constanta pentru sanatatea si securitatea angajatilor.

Printre principalele dezavantaje ale job-urilor de noapte putem mentiona stresul cronic provocat de programul de munca care poate sa duca la aparitia problemelor cardiace si problema kilogramelor in plus, deoarece sunt dereglate mesele.

Durata normala a unui job de noapte nu poate depasi 8 ore intr-o perioada de 24 de ore. Salariatii care efectueaza cel putin 3 ore la un job de noapte beneficiaza fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata.

Codul muncii prevede faptul ca salariatii care urmeaza sa aiba un job de noapte trebuie sa fie supusi unui examen medical gratuit inainte de inceperea activitatii si dupa aceea, periodic.Mai multe despre "Job de noapte":

Cum cream un portofoliu

Cum cream un portofoliu

Portofoliul va ajuta sa va prezentati realizarile. Portofoliul este folosit cel mai des in domeniul artei, in grafica, fotografie, etc.

» Citeste tot articolul

Cum negociezi cu tehnica?

Cum negociezi cu tehnica?

Tacticile de negociere prezentate mai jos sunt doar o trecere sumara in revista a tehnicilor ce pot fi folosite intr-o negociere. Sunt repere.

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania