Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Interviul de evaluare

Interviul de evaluare

Interviul de evaluare

Interviul de evaluare

Bine pregatit si bine construit, interviul de evaluare este o oportunitate prin care se pot stabili anumite aspecte care nu pot fi abordate intr-o zi normala de munca, cum ar fi: metodele de lucru utilizate, formarile, dezvoltarea carierei, etc.


Pentru ca un interviu de evaluare sa fie constructiv, angajatul si angajatorul trebuie sa colaboreze. Faza de pregatire a interviului este determinanta daca se doreste abordarea aprofundata a subiectelor. Nici managerul, nici angajatul nu trebuie sa subestimeze aceasta etapa.

Aceasta pregatire se bazeaza in general pe fisele de evaluare si autoevaluare stabilite in prealabil. Acestea nu trebuie completate in ultimul moment, ci trebuie sa fie completate cu calm si cu seriozitate. In general, intr-o companie mare, interviul de evaluare are loc dupa ce seful direct a avut in prealabil aceasta evaluare cu seful lui.

De obicei, interviul de evaluare se stabileste din timp pentru a lasa angajatului si angajatorului oportunitatea de a alege cel mai bun moment pentru aceasta intalnire. Angajatorul este cel care conduce interviul de evaluare. Totusi, trebuie mentionat ca aceasta intalnire nu este o informare din partea sefului, ci trebuie sa fie ascultata si parerea angajatului. Ideea este ca trebuie stabilite de la inceput aspectele care vor fi abordate si care nu, pentru a se evita neintelegerile.

Pentru a ramane constructiv, in timpul interviului de evaluare nu trebuie sa se discute despre promovari sau negocieri salariale. Interviul de evaluare nu trebuie transformat intr-o discutie despre motivatie si acest lucru trebuie stabilit inainte de a incepe discutia.

Definirea noilor obiective este un moment important in timpul interviului de evaluare. In cazul in care sunteti sceptici in ceea ce priveste anumite obiective, nu ezitati sa intrati in detalii in ceea ce priveste data limita pentru punerea in aplicare, resursele disponibile pentru indeplinirea acestor obiective sau criteriile de evaluare.

Obiectivele definite incorect de la inceput reprezinta surse de neintelegere pentru perioada viitoare. Este de responsabilitatea atat a angajatorului, cat si a angajatului sa stabileasca aceste aspecte in timpul interviului de evaluare.Mai multe despre "Interviul de evaluare":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania