Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Identificarea proiectului profesional

Identificarea proiectului profesional

Identificarea proiectului profesional

Identificarea proiectului profesional

Acest demers este esential pentru a evita greselile de pe parcursul viitorului profesional. Sunt foarte multi studenti care termina studiile fara sa stie ce vor sa faca.

Un proiect profesional solid, este cea mai buna metoda de a face o impresie buna. Pentru a incepe cautarea unui loc de munca, este esential sa stiti ce vreti de la acest job, in ce tip de companie vreti sa lucrati, care este scopul vostru.

Cautarea unui loc de munca presupune un numar mare de intrebari, la care, elaborarea unui proiect profesional ar putea raspunde. Un proiect profesional poate sa va ajute sa va organizati in cautarea unui job. Intrebarile despre proiectul profesional fac parte din procesul de recrutare.

Elaborarea unui proiect profesional presupune mai multe etape:

Cunoasterea propriei persoane

Inainte de a lua o decizie in ceea ce proveste viitorul vostru profesional, este necesar sa faceti o sinteza a motivatiilor voastre, a competentelor si, chiar, a punctelor slabe. Aceasta analiza va ajuta sa descoperiti si sa ameliorati anumite aspecte. Aceasta analiza va fi folositoare si in timpul interviului de angajare.

Identificarea atuurilor

Trebuie sa determinati care sunt competentele si cunostintele de care dispuneti. In functie de formarea voastra, de nivelul de studii si de experienta voastra profesionala, puteti sa faceti un bilant asupra a ceea ce stiti sa faceti atat teoretic, cat si practic. Nu va multumiti cu o simpla descriere, evitati simpla enumerare. Analizati sarcinile si traduceti-le din punctul de vedere al calitatilor satisfacatoare pentru intreprindere.

Identificati job-ul potrivit

Facand o analiza a competentelor voastre puteti sa identificati care sunt job-urile care se potrivesc cel mai bine profilului vostru si care sunt sectoarele de activitate care va atrag in mod special. Daca intampinati dificultati in definirea meseriei care va corespunde, puteti sa utilizati fisele de post propuse de companii specializate in recrutare si care sunt disponibile si pe site-uri de recrutare.

Este posibil sa descoperiti ca sunteti potriviti pentru un job la care nu v-ati gandit pana acum.Mai multe despre "Identificarea proiectului profesional":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania