Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Flexibilitatea la locul de munca

Flexibilitatea la locul de munca

Flexibilitatea la locul de munca

Flexibilitatea la locul de munca

Foarte multi angajati tind catre un program de lucru flexibil din dorinta de a face fata cat mai bine, atat sarcinilor de serviciu, cat si a celor personale.

S-a observat ca programul de lucru are o influenta destul de mare asupra comportamentului angajatilor. Posibilitatea de a lucra de acasa sau de a avea un program de lucru part-time poate reprezenta pentru unii angajati un punct definitoriu in alegerea unui loc de munca.

Angajatii prefera un program de lucru flexibil din dorinta de a imbina cat mai bine viata de familie cu cea profesionala. In cele mai multe cazuri angajatorii sunt sceptici fata de un astfel de program, deoarece sunt de parere ca angajatul nu va mai acorda atentia cuvenita job-ului.

Inca din momentul interviului de angajare trebuie dezbatuta aceasta problema. Pentru foarte multi angajati, flexibilitatea la locul de munca presupune libertate de creare si acest lucru ii ajuta sa fie mai deschisi si implicati in actiuni.

Flexibilitatea la locul de munca nu inseamna mai putin control sau mai multa libertate pentru angajati, insa poate ajuta angajatii sa fie mai relaxati si mai echilibrati. Se stie foarte bine ca un angajat multumit este un angajat fidel.

Este adevarat ca este destul de dificil pentru angajator sa monitorizeze activitatea angajatului cu un program de lucru flexibil, insa o coordonare bine pusa la punct poate sa aduca beneficii, atat companiei, cat si angajatului.

Cu toate ca in Romania nu este foarte cunoscut acest tip de program de munca, angajatii care au un program de lucru flexibil sunt mai multumiti decat cei cu un program de lucru fix. Un program de lucru flexibil nu este potrivit oricarui tip de angajat, deoarece necesita o responsabilitate foarte mare si autocontrol.Mai multe despre "Flexibilitatea la locul de munca":

Schimbarea carierei in 5 etape

Schimbarea carierei in 5 etape

Odata luata decizia de reorientare a carierei trebuie sa analizati foarte bine aceasta situatie si sa urmati anumite etape.

» Citeste tot articolul

Sfaturi pentru a fi mai fericiti la locul de munca

Sfaturi pentru a fi mai fericiti la locul de munca

In perimetrul limitat al biroului trebuie sa tineti cont de cateva elemente concrete pentru a putea fi fericiti: un echilibru intre viata privata si cea profesionala, o atmosfera sanatoasa si relaxanta, posibilitatea de a fi creativ.

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania