Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Expatrierea: munca in strainatate

Expatrierea: munca in strainatate

Expatrierea: munca in strainatate

Expatrierea: munca in strainatate

Pentru ca aceasta experienta profesionala se transforma intr-o experienta de invatare, candidatii trebuie sa analizeze motivatiile lor si sa incerce sa afle cat mai multe detalii despre conditiile expatrierii.


Expatrierea este considerata un proces de maturitate. Inainte de a evalua conditiile expatrierii este important sa intelegeti care sunt motivele pentru care merita sa va parasiti tara si sa incercati sa va dezvoltati in alta parte. Expatrierea are atat efecte pozitive, cat si negative, totul depinde de asteptarile fiecaruia.

Fiecare reactioneaza diferit intr-un mediu strain, dar anumite persoane dau dovada de o mare capacitate de adaptare, calitate esentiala pentru un expatriat. Pentru anumite persoane care nu pot depasi anumite valori culturale, expatrierea ar putea fi o experienta complicata. Totusi, acest lucru nu este definitoriu, viata in strainatate poate modifica perceptiile unora si deschiderea spre nou.

Fie ca sunteti trimisi in strainatate de compania in cadrul careia sunteti angajati, fie ca decideti sa plecati pe cont propriu, abordarea pietei fortei de munca este diferita. In primul caz, aveti un job care va asteapta, in cel de-al doilea caz trebuie sa va gasiti un loc de munca.

Pentru a intelege cat mai bine piata muncii din tara unde vreti sa mergeti, trebuie sa evaluati posibilitatile de a gasi un job in domeniul vizat, sa intelegeti competentele cerute de angajatori si sa studiati situatia economica a tarii.

Conditiile de viata din strainatate sunt adesea o experienta plina de satisfactii. In unele cazuri, expatrierea este o conditie pentru a avansa profesional. De asemenea, trebuie sa evaluati consecintele reale ale expatrierii pentru CV-ul vostru.

Procesul de expatriere trebuie sa raspunda la urmatoarea intrebare: “Ce voi avea de castigat?”. Aceasta intrebare trebuie sa depaseasca problema de ordin financiar. Dezvoltarea competentelor, largirea orizonturilor, integrarea intr-o companie, toate acestea sunt elemente esentiale pentru proiectul de expatriere.Mai multe despre "Expatrierea: munca in strainatate":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania