Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Etapele cautarii unui job

Etapele cautarii unui job

Etapele cautarii unui job

Etapele cautarii unui job

Sunteti in cautarea unui nou loc de munca? Va prezentam cativa pasi pentru a evita demersurile inutile si pentru a facilita procesul vostru de cautare a unui nou job.

Fara un plan de actiune nu veti reusi in demersul vostru de cautare a unui loc de munca. Pentru a gasi viitorul vostru job trebuie sa tineti cont de anumite aspecte:

Stiti ce puteti sa oferiti

Este foarte important sa determinati competentele, punctele forte si slabe, care va pot ajuta in cautarea unui nou job. Persoanele care au mai putina experienta sunt mai realiste. Angajatii experimentati se cred imbatabili! Daca nu puteti sa va creati « portretul robot profesional », apelati la ajutorul unui profesionist.

Puneti la punct CV-ul vostru

Pentru a citi un CV angajatorii acorda aproximativ 30 de secunde. In consecinta, CV-ul trebuie sa fie usor de retinut. Competentele voastre, experienta profesionala si obiectivul vostru de cariera trebuie sa fie inclus in acesta. Mai mult decat atat, este posibil ca angajatorii sa va ceara referinte. De aceea este bine sa fiti pregatiti in acest sens.

Determinati piata tinta

Luati legatura cu companiile care va intereseaza. Selectati companiile care se potrivesc cel mai bine cerintelor voastre si incercati sa identificati persoana careia ar trebui sa-i trimiteti candidatura voastra.

Pastrati legatura cu angajatorul

In termen de 10 zile de la trimiterea candidaturii puteti sa contactati angajatorul. In acest fel puteti sa-i demonstrati interesul vostru pentru job si puteti sa aflati daca ati reusit sa-i atrageti atentia.

Pregatiti-va pentru interviu

“De ce vreti sa va schimbati locul de munca? Cum gestionati proiectele dificile?”. Trebuie sa-i oferiti angajatorului raspunsuri concrete la aceste intrebari. De asemenea, trebuie sa aflati cat mai multe informatii despre companie. Acest lucru va permite sa-i puneti intrebari precise angajatorului.

Odata puse la punct toate aceste aspecte, sansele voastre de a reusi sa gasiti un job nou vor creste considerabil!Mai multe despre "Etapele cautarii unui job":

Creativitatea: esentiala in dezvoltarea carierei

Creativitatea: esentiala in dezvoltarea carierei

A fi creativi inseamna a fi capabili sa va folositi imaginatia pentru a aduce avantaje dezvoltarii voastre profesionale.

» Citeste tot articolul

Importanta programelor de traineeship

Importanta programelor de traineeship

Programele de traineeship sunt importante atat pentru companii, cat si pentru candidati. Aceste programe reprezinta primul pas catre o cariera de succes.

» Citeste tot articolul

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania