Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » E-mail-ul, principala sursa de stres a angajatilor

E-mail-ul, principala sursa de stres a angajatilor

E-mail-ul, principala sursa de stres a angajatilor

E-mail-ul, principala sursa de stres a angajatilor

Pe langa numeroasele avantaje, dezvoltarea tehnologiei atat in ceea ce priveste comunicarea, cat si domeniul IT, poate avea si consecinte negative asupra organizarii muncii in companii.


Stresul, suprasolicitarile, intreruperile dese, dar mai ales e-mail-ul, pot fi factori importanti care perturba activitatea de zi cu zi a angajatilor. Utilizarea zilnica a internetului si a e-mail-ului reprezinta un factor de izolare pentru anumiti angajati. Acest lucru i-a determinat pe unii angajatori sa incerce sa gasesca solutii prin care sa imbunatatesca activitatea din cadrul companiilor.

Consecintele impactului dezvoltarii tehnologiei asupra activitatii angajatilor dintr-o companie nu sunt foarte bine dezvoltate. Un e-mail primit intr-un moment de concentrare ar putea sa influenteze in mod negativ rezultatele angajatului.

Intreruperile cauzate de citirea e-mail-urilor atrag scaderea productivitatii si creativitatii angajatilor. Atentia este foarte importanta in momentul in care va aflati in mijlocul unei activitati. Incercati, pe cat posibil, sa nu intrerupeti acea activitatea pentru a verifica daca ati primit un e-mail.

Un angajat productiv, este un angajat care reuseste sa duca la bun sfarsit cat mai repede o sarcina. Daca va lasati influentati de mijloacele de comunicare care va inconjoara nu veti putea reusi sa va indepliniti indatoririle si veti deveni mult mai stresati si agitati.

Cu toate ca unii angajati sunt dependenti in activitatea lor de e-mail, trebuie sa invete sa foloseasca acest mijloc de comunicare. Este adevarat ca tehnologia provoaca dependenta si ca fara e-mail nu veti reusi sa va indeplinti anumite sarcini, insa verificand casuta de e-mail-uri foarte des va puteti pierde concentrarea iar rezultatele vor fi sub asteptari.

Folosirea exagerata a e-mail-ului poate avea efecte negative asupra capacitatii de interactionare si de conversare a angajatilor!Mai multe despre "E-mail-ul, principala sursa de stres a angajatilor":

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Retelele sociale: cum va puneti in valoare?

Personale sau profesionale, cele doua mari categorii de retele sociale sunt folosite din ce in ce mai mult in ultima perioada. Este foarte important sa invatati sa va gestionati identitatea virtuala.

» Citeste tot articolul

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Cum rezolvati un conflict cu seful?

Sunteti angajati de ceva timp in cadrul companiei si aveti dificultati in a va face recunoscuti de sef, acesta nu va ofera posibilitatea sa va remarcati? Cum rezolvati acesta situatie?

» Citeste tot articolul

Solutii pentru un job nou

Solutii pentru un job nou

Venim in ajutorul vostru cu sfaturi pentru a putea face fata provocarilor cu care o sa va confruntati in demersul vostru pentru a gasi un nou loc de munca.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania