Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Despre munca in strainatate

Despre munca in strainatate

Despre munca in strainatate

Despre munca in strainatate

Inca de pe bancile facultatii romanii sunt tentati de locurile de munca din strainatate. Angajatorii straini profita de aceste dorinte ale romanilor si ofera joburi cat mai atragatoare si diversificate.

Chiar daca sunt foarte multe programe de munca, cum ar fi "Work&Travel", “H2B”, “AUPAIR“, HAPPYCARE”, de care pot beneficia atat studenti cat si orice alte persoane, foarte multi apeleaza si la ofertele de pe internet.

Internetul faciliteaza foarte mult cautarea unui loc de munca, atat in Romania cat mai ales in strainatate, si ne ajuta sa gasim si companiile care se ocupa de acest lucru.

Informatii despre locurile de munca disponibile in strainatate se pot gasi si la :

1. Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti

2. Portalului EURES : EURES dispune de o reţea umană formată din peste 700 de consilieri EURES care se află în contact zilnic cu solicitanţii de locuri de muncă şi angajatorii din întreaga Europă.

3. Agenţilor privaţi de ocupare a forţei de muncă ce activează în baza Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Este bine sa va interesati, inainte de a pleca la munca in strainatate, despre compania pentru care o sa lucrati, despre conditiile in ca lucrati, daca sunt legale si daca in contract sunt stipulate avantaje cum ar fi in caz de incendiu, de imbolnavire, etc. Tot mai multi romani au ales si aleg in continuare munca in strainatate fiind incantati mai ales de salariile oferite de straini.

S-a ajuns la concluzia ca majoritatea persoanelor care sunt interesate sa plece in strainatate se claseaza la extreme, ori sunt foarte talentati si specialisti intr-un domeniu, ori nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca in Romania deoarece nu au pregatirea necesara.

Cea mai simpla metoda de a reusi sa ajungi sa muncesti in strainatate este printr-o bursa de studii !Mai multe despre "Despre munca in strainatate":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania