Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

De ce sa studiez in strainatate?

Orice student viseaza sa ajunga sa studieze in strainatate. Este de inteles acest lucru, deoarece in acest fel isi pot dezvolta cunostintele, in special pe cele de limba straina, pot sa cunoasca oameni noi cu mentalitati diferite.

Nu este intotdeauna usor sa va convingeti parintii sau apropiatii de avantajele pe care le-ati avea daca ati pleca sa studiati in strainatate. De multe ori, acestia sunt de parere ca acesta este un moft al vostru si, sub acest pretext, puteti sa va capatati independenta. Pentru a reusi sa-i convingeti trebuie sa le prezentati cele mai bune motive si argumente care sa dovedeasca motivatia voastra.

Cel mai bun argument pentru care studentii vor sa merga sa studieze in strainatate este invatarea unei limbi straine direct de la sursa, de la nativi. Avand in vedere ca tinerii tind sa cunoasca cat mai multe limbi straine, stagiile de studiu in straintate pot sa favorizeze acest lucru.

Un alt argument foarte important este impactul pe care aceste studii in strainatate il au in momentul in care sunteti in cautarea unui job. Acestea reprezinta un atu in CV-ul vostru, mai ales intr-un moment de baraj intre candidati. Angajatorii sunt de parere ca persoanele care au studiat in straintate sunt dispuse sa faca fata provocarilor, pot sa se adapteze mai usor in diferite situatii si sunt mai independente.

Totusi trebuie sa fiti realisti si sa nu va asteptati ca o tara straina sa va ofere tot ceea ce puteti gasi cu usurinta in tara voastra. Trebuie sa stiti ca veti intalni culturi si mentalitati diferite care ar putea sa nu corespunda cu ale voastre. Dar, sa traiesti intr-o tara straina inseamna sa dai dovada de adaptabilitate si ingeniozitate, atuuri esentiale pe piata muncii in momentul actual.

Chiar daca sunteti departe de apropiati si de tara, studiind in strainatate aveti posibilitatea sa calatoriti si sa descoperiti locuri si lucruri noi, veti descoperi un mediu nou in care trebuie sa va adaptati si sa reusiti sa-i faceti fata cu brio.Mai multe despre "De ce sa studiez in strainatate?":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania