Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum sa seduceti angajatorii

Cum sa seduceti angajatorii

Cum sa seduceti angajatorii

Cum sa seduceti angajatorii

La interviu, candidatul trebuie sa dea dovada de sinceritate si, in acelasi timp, sa-si construiasca cea mai buna imagine despre sine. Un exercitiu subtil, dar nu imposibil!

Va temeti ca CV-ul vostru pare cam superficial si sarac in informatii? Nu trebuie sa incepeti prin a va descuraja. In primul rand, faptul ca ati fost convocati la interviu arata ca ati atras atentia cuiva. In al doilea rand, o formare scurta sau o experienta profesionala nu foarte bogata pot fi foarte bine justificate. In al treilea rand, personalitatea voastra este cea care va face diferenta, cu conditia sa stiti s-o puneti in valoare.

Avand in vedere ca specialistii in recrutare sunt, in general, buni psihologi si isi dau seama imediat care este realitatea, sinceritatea este primul lucru de care trebuie sa tineti cont.

Fiti sobri, dar nu foarte rigizi

Cand vorbiti despre voi, evitati descrierile comune : « Sunt motivat, adaptabil si imi place munca in echipa », daca nu puteti sa va sprijiniti discursul pe exemple concrete, care vorbesc de la sine.

Incercati sa fiti naturali, fara a va destinde prea mult. Angajatorul se asteapta sa respectati anumite norme sociale, asa ca ar fi bine sa va controlati daca aveti un temperament mai apatic sau, din contra, vulcanic. Cu toate astea, nu va infranati prea mult: interlocutorul are nevoie sa va cunoasca.

Invatati sa legitimati un parcurs profesional atipic

Ati traversat o lunga perioada de somaj? E mai important sa aratati ca ati incercat sa combateti aceasta situatie, decat sa va ascundeti. Descrieti oportunitatile pe care le-ati explorat, mentionand numele companiilor care v-au contactat pentru interviu.

Ati schimbat domeniul de activitate? Incercati sa subliniati valorile comune ale celor doua sectoare si prezentati-va atuurile pentru job-ul dorit.

Faceti din hobbyuri adevarate competente

Daca aveti un hobby care va poate pune in valoare calitatile necesare job-ului urmarit, nu ezitati sa vorbiti despre acesta. In plus, daca rubrica pasiunilor atrage atentia, in acest fel CV-ul vostru poate iesi din banalitate si din monotonie.

Pe de alta parte, hobby-urile va contureaza personalitatea si il pot ajuta pe angajator sa va cunoasca mai bine. De aceea e bine sa nu neglijati aceasta rubrica si sa invatati sa folositi micile pasiuni in favoarea voastra.

Nu uitati ca a prezenta lucrurile intr-o lumina favorabila nu inseamna sa deformati realitatea!Mai multe despre "Cum sa seduceti angajatorii":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania