Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Cariera si experienta profesionala » Cum sa obtii un job de vara

Cum sa obtii un job de vara

Cum sa obtii un job de vara

Cum sa obtii un job de vara

Job-urile de vara sunt cautate in general de tineri – elevi, studenti, dar pot fi o sursa aditionala de venit si pentru cei cu vechime pe piata muncii. Iata cateva sfaturi pentru tinerii care vor sa obtina un job vara asta si care trebuie sa fie pregatiti sa intre in competitie cu candidati mai experimentati.


Odata cu venirea verii si perioada concediilor apar multe oportunitati pe piata muncii pentru tinerii cu experienta mai putina, dar cu disponibilitate mare de lucru. Un job de vara este o oportunitate de a castiga venituri suplimentare, dar si de a-ti imbogati CV-ul. De asemenea, job-urile de vara iti ofera posibilitatea sa descoperi si sa dezvolti diferite abilitati care iti vor fi de folos pe viitor, la job-urile full-time. Pentru a-ti gasi job-ul de vara potrivit trebuie sa ai in vedere cateva aspecte esentiale.

Incepe din timp cautarea pentru job-ul de vara. Chiar daca crezi ca ai tot timpul din lume, intereseaza-te pe site-urile de specialitate, la rubrica « anunturi » din ziare sau chiar printre prieteni si cunostinte, cu cel putin 2 luni inainte de inceperea sezonului cald.

Axeaza-te pe sectoarele cunoscute, care necesita personal sezonier, ca de exemplu industria HORECA, divertisment, retail. In special pe perioada verii, aceste industrii ofera posibilitati de munca in strainatate. Experienta unui job in strainatate este un element pozitiv in orice CV. Nu trece cu vederea aceasta oportunitate in vederea gasirii job-ului de vara potrivit.

Raspandeste printre toti cunoscutii faptul ca esti in cautarea unui job de vara. Cu cat stiu mai multe persoane, cu atat mai bine. Daca esti student, poti spune acest lucru colegilor, profesorilor. Oportunitatile pot aparea de unde nici nu te astepti.

Avand in vedere ca cele mai multe job-uri de vara nu necesita experienta sau abilitati speciale, competitia va fi numeroasa. Si tocmai pentru ca job-urile de vara nu necesita persoane cu experienta, angajatorii vor dori sa aloce cat mai putin timp recrutarii, asa ca asigura-te ca CV-ul tau este printre primele primite de acestia.

Pregateste un CV complet, caruia i-ai acordat toata atentia cuvenita. Procedeaza la fel cu ofertele care presupun completarea unui formular online. Cu cat mai detaliat, cu atat mai bine. Cere parerea unor persoane mature in redactarea CV-ului sau, unde este cazul, a formularelor pentru aplicatiile online.

Chiar daca e vorba de un job de vara, fii profesionist, trateaza interviul cu importanta maxima. Pregateste-te din timp cautand informatii despre compania angajatoare, specificatiile job-ului. Ai grija la vestimentatie si la aspectul tau general, oricare ar fi pozitia pentru care aplici. In linii mari, tinerii targetati pentru job-uri de vara se potrivesc urmatorului profil: persoane punctuale, entuziaste, care interactioneaza usor cu cei din jur.

Cel mai important ! Nu-ti fie teama ca nu o sa gasesti din prima incercare job-ul de vara potrivit. Experimenteaza, incearca mai multe domenii pana gasesti ceea ce iti place si stii sa faci.



Mai multe despre "Cum sa obtii un job de vara":

Despre munca in strainatate

Despre munca in strainatate

Inca de pe bancile facultatii romanii sunt tentati de locurile de munca din strainatate. Angajatorii straini profita de aceste dorinte ale romanilor si ofera joburi cat mai atragatoare si diversificate.

» Citeste tot articolul

Cum convingem angajatorii!

Cum convingem angajatorii!

Cel mai mare regret al angajatorilor este lipsa de implicare a anumitor candidati in negociere.

» Citeste tot articolul

Job-ul part-time

Job-ul part-time

Primul pas pentru a dezvolta o cariera de succes inca din timpul facultatii o reprezinta job-urile part-time.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania